Vedeldad Badtunna Med Kamin 2024! (”Bäst I Test”)

Vedeldad Badtunna Med Kamin (Bäst I Test)

När man ska köpa en vedeldad badtunna kan det vara svårt att veta vilken som är bäst i test. Vi har jämfört olika vedeldade badtunnor i olika kategorier och prisklasser för att hitta den bästa vedeldade badtunnan. Genom att läsa recensioner och jämföra olika tester är det lättare att hitta den badtunna som passar bäst. Det finns många olika storlekar och funktioner som kan passa bra. Fördelarna med en vedeldad badtunna är att man kan bada utomhus året runt även om det är kallt. På vintern kan det också vara trevligt med ett varmt bad i en vedeldad badtunnan trots den kalla luften. Den kan placeras vid vattnet eller på tomten gärna tillsammans med en bastu för en trevlig badupplevelse.

Vedeldade badtunnor

En vedeldad badtunna är ett bad som kan användas utomhus och värms upp med ved. Det kan vara bra med en badtunna om man vill kunna bada utomhus året runt. De är gjorda av olika material med olika design och uppvärmningsmetoder. En vedeldad badtunna väger minst 1 ton när den är fylld med vatten, så det kan vara bra att ställa den på ett stabilt underlag. Det kan också vara snyggt att ställa badtunnan på ett trädäck, terrass eller en altan. En vedeldad terrasspool är användbar och ett snyggt inslag i trädgården. Med en badtunna får man ett lyxigt hemmaspa och det kan vara skönt med en stunds avkoppling. Det är bra att välja en design och ett material som passar. Man bör även tänka på hur många personer som ska få plats i badtunnan. Det gäller också att skydda badtunnan på vintern så att den inte skadas.

Vedeldat spabad med integrerad kamin - Trädäck

OIika typer av badtunnor

En badtunna är gjord av trä, rostfritt stål eller plast som kan kombineras med andra material för en snygg design. Hållbarheten på en badtunna i trä är 3-10 år beroende på hur den sköts. Den måste också alltid vara fylld med vatten för att inte spricka. Det är också viktigt att tömma den efter varje bad för att undvika bakterietillväxt. Om vattnet fryser kan tunnan dock gå sönder, men det kan förhindras om man sköter den på rätt sätt. Badtunnor av rostfritt stål är stadiga och tåliga, men också kantiga och en del klarar inte av saltvatten. Spabad i plast är gjorda av exempelvis ABS-plast som är billigt men dåligt.

En glasfiberarmerad plast ger en bättre rundare form på badtunnan. Polyeten är inte lika vanligt, men tål poolkemikalier bra. Plast- och ståltunnor behöver inte ha vatten i sig när de inte används, vilket är en fördel. Uppvärmningen sker med ved, men det finns också med el eller gas.

vedeldad badtunna 2 personer - Vinter

Det är väldigt billigt att värma upp en badtunna med ved. Man kan också använda kaminer för uppvärmning som görs av aluminium eller stål. Det finns också vedeldade badtunnor med reningsverk, bubblor eller massage.

Om man ska köpa en vedeldad badtunna kan det vara bra att passa på när det är rea eller kampanj för att få det bästa priset. Nedan finns några modeller som kan passa bra om man vill ha en vedeldad badtunna. Priset på en vedeldad badtunna kan ligga på runt 10 000 kr och uppåt beroende på vilka funktioner man vill ha.

Bästa vedeldade badtunnan 2024!

1. Badtunna med elduppvärmning (Bästa vedeldade badtunnan)
2. Badtunna med dubbla lock Kirami (Vedeldat spabad med skorsten och kamin)
3. Kirami badtunna Comfort Steady M (Vedeldad badtunna med kamin och skorsten)


Badtunna med elduppvärmning (Vedeldad badtunna ”Bäst i test”)

Badtunna med elduppvärmning (Vedeldad badtunna "Bäst i test")

En charmig badtunna som värms upp med hjälp av att elda ved. Badtunna med elduppvärmning är en lyxig badtunna av grå PE-plast och trä av massiv gran.  Vedkaminen är gjord av specialbehandlat aluminium och får plats med ved på max 50 cm. Med en effekt på 30 kW värmer den effektivt upp vattnet. Badtunnan är placerad på en cylinder av polyester 40 cm över marken.  Diametern är 180 cm och höjden 119/145 cm med eller utan lock. Den rymmer 1400 liter vatten och passar för 4-6 personer i taget. Med ett ryggstöd på 67 cm och en väggtjocklek på 30 cm är det en stadig badtunna. Sitthöjden är 25 cm och sitt djupet 35 cm. Vikten är 150 kg och skorstenen är 200 cm hög.

Bästa vedeldade badtunnan

Uppvärmningen tar ungefär 3-3,5 h med vanlig ved eller 2-2,5 h med briketter. Tömningen är enkel med en avtappningsventil och slang. På vintern bör den tömmas för att undvika isbildning och vedkaminen bör tömmas efter varje gång för att undvika sot. När badtunnan inte används ska locket på 5 kg sättas på direkt som skydd. För att badtunnan ska stå säkert krävs en jämn markyta och det är en snabb montering av 1 eller 2 personer. Denna badtunna finns även i en lite större variant med en diameter på 200 cm. Se Badtunna med elduppvärmning – 200Ø

Detta är en snygg och prisvärd vedeldad badtunna som har fått mycket bra betyg av användare.

  • Badtunnans diameter är på 180 cm, höjd på 145 cm (inkl locket)
  • Vedkaminen har en effekt på 30 kW och skorstenen är 2 meter
  • Badtunnan rymmer 1400 liter vatten, som värms upp på 3 – 3,5 timmar
  • Badtunna i PE-plast och massiv gran
  • Enkel påfyllning och tömning av vatten

Köp Badtunna med elduppvärmning till reducerat pris från Hemfint


Badtunna med dubbla lock Kirami (Vedeldat spabad med skorsten och kamin)

Badtunna med dubbla lock Kirami (Vedeldat spabad med skorsten och kamin)

Badtunna Kirami Steady M Cult är en badtunna med dubbla lock, ett isolerande underlock och ett stort täcklock. Badtunnan är bekväm och modern med en förhöjd sits. Det går också att använda sitsen som rygg- eller armstöd och man kommer lättare i och ur tunnan. Det passar också bra som en barnsits eller om man vill svalka sig lite. Installationen är enkel, trälock med svart ABS-plast ingår och vikten är 92 kg eller 160 kg med vedkamin. Effekten är 36 kW och diametern är 170 cm. Ett trälock ger snabb uppvärmning, skyddar bra och håller värmen bättre. Locket väger bara 12 kg och kan lätt tas av.

Snön glider lätt av på den välvda formen och den klarar av en tyngre belastning. Ett extra isolerande underlock ingår och säkerhetslås kan köpas till. Botten är gjord av en 17 mm tjock tålig SoftCell skiva som inte drar åt sig fukt. Man får plats 4-6 personer och vattnet värms upp på ungefär 2-2,5 h.

Det är en bekväm badtunna med snygg färg som lätt kan rengöras. Plasten är UV-skyddad och tål alla klimat. Materialet har 40 år i livslängd och torkar inte sönder. Den passar bra om man vill ha en tålig badtunna med snygg design.

Köp Badtunna Kirami Steady M Cult från buildor.se


Kirami badtunna Comfort Steady M (Vedeldad badtunna med kamin och skorsten)

Kirami badtunna Comfort Steady M (Vedeldad badtunna med kamin och skorsten)

Kirami Badtunna Comfort Steady M är en bekväm badtunna i modern stil. Det är en lättskött badtunna som är lätt att kliva upp och ner i. Med speciellt utformade kanter på bänken kan man vila ryggen och två personer kan också använda bänken som armstöd. Uppvärmningen sker med Vedkamin Cube, 48/35 kw (Brutto-/nettoeffekt) med skorstenspaket. Fördelen med en extern vedkamin är att man får mer utrymme i badtunnan. Vedkaminen värmer upp hela badet på mellan två till två och en halv timme beroende på hur kallt det är ute. Man sitter riktigt bekvämt i badtunnan då sidorna lutar en aning bakåt och sitsens framkant har en mjuk avrundning vilket är bekvämt för benen.

Tunnans diameter är 170 cm, vattenvolymen 1420 l och den passar för 4-6 personer. Vikten inklusive vedkamin är 160 kg. Kirami Comfort Steady M är en snygg vedeldad badtunna av hög kvalitet.

Köp Kirami Badtunna Comfort Steady M till reducerat pris från cdon.se


Se alla badtunnor..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela