Uppblåsbart Campingtält & Familjetält (Bäst i test)

uppblåsbart campingtält och familjetält

Vill du ha ett tält som går snabbt och enkelt att sätta upp så är dessa uppblåsbara campingtält och familjetält perfekta. Efter en lång vandring i naturen är det sista man vill göra att sätta upp ett tält inför natten. Med ett uppblåsbart tält går det på ett ögonblick och man slipper lägga ner onödig tid och energi på detta. Har man uppblåsbara tält för camping blir livet ute i naturen mycket lättare.

Ett uppblåsbart tält har inga stålstänger som traditionella tält utan de har istället luftkanaler. Du behöver alltså inte meka med några stänger för att få upp tältet utan du blåser bara upp det med en pump. Förutom att det går mycket snabbt att få upp ett uppblåsbart tält så behöver man inte oroa sig för att stängerna på tältet bryts om det kommer kraftiga vindar. Eftersom ett uppblåsbart tält tältet har luftkanaler som stomme kan tältet struktur inte raseras och tältet står stabilt även om det blåser.

Här är några av de bästa uppblåsbara campingtälten och familjetälten som du kan köpa just nu.

Bästa uppblåsbara campingtältet 2024 (Bäst i test)

 1. Naturehike Air uppblåsbart bomullstält (Bästa uppblåsbara campingtältet – Bäst i test)
 2. Outwell Rosedale 4 PA (Bra och billigt uppblåsbart campingtält)
 3. Easy Camp Blizzard 500 (Uppblåsbart campingtält med ståhöjd)
 4. Heimplanet Fistral Camo (Bästa lätta Uppblåsbara campingtältet)

Naturehike Air uppblåsbart bomullstält (Bästa uppblåsbara campingtältet – Bäst i test)

Naturehike Air uppblåsbart bomullstält (Bästa uppblåsbara campingtältet - Bäst i test)

Ett uppblåsbart tält i bomull garanterar sina vattentäta egenskaper genom att tyget använder sig av vattnet för att svälla och därmed fylla igen luckor i bomullstyget. Därmed kommer det inte läcka in vatten i tältet. Denna modell är stor nog för 3-4 personer.

Dessutom gör bomullstyget att tältet inte kommer bli lika varmt en solig dag, jämfört med många andra tält, och det är oftast tystare i vinden. Bättre kvalité syns även på att det är mer motståndskraftigt mot UV-strålning.

Skillnaden mellan uppblåsbara tält och andra tält ligger i stängerna. Istället för de traditionella stålstängerna, så har dessa modeller istället luftkanaler som fylls upp med luft. andra fördelar med detta uppblåsbara tält är att det är väldigt rymligt och är enklare jämfört med många andra tältmodeller att montera upp.

 • I materialet bomull, som isolerar bättre än polyester och nylon
 • Tältbotten är i PVC-komposittyg och nät i polyester
 • Tält med tillbehör och tältväska väger cirka 30 kg
 • Mått på monterat tältet är 400 x 300 x 200 cm
 • Nedpackat tält har måtten 74 x 44 x 44 cm
 • Hög kvalité på de YKK-dragkedjor som finns på tältet
 • I paketet finns bomullstält, tältpinnar, tältstänger, staglinor samt förvaringsväskor för tält och pinnar

Bra utrymme och ståhöjd, Vattentätt bomullstyg med bra isolering
Inget att anmärka på

Köp Naturehike Air uppblåsbart bomullstält från cdon.se


Outwell Rosedale 4 PA (Bra och billigt uppblåsbart campingtält)

Outwell Rosedale 4 PA (Bra och billigt uppblåsbart campingtält)

Ett uppblåsbart tält som ger god plats för fyra personer och har en takhöjd på 200-210 cm. Då man kan välja att dela in tältet till två separata sovrum kan det vara passande för två par, vänner eller hela familjen. Utöver sovrummet har tältet även indelningar för allrum och absid.

Ett uppblåsbart tält går snabbare att montera ihop, vilket är en stor fördel för många barnfamiljer. Istället för tältpinnar använder man sig av luftkanaler och dessa är extra hållbara, men om det skulle gå hål finns det ett bra reparations-kit med i paketet.

Fungerar fint att använda under vår, sommar och höst. Med stöd av Rigid Air tekniken, aerodynamiska tältformen och stormlinorna garanteras det att tältet håller för en vindstyrka på upp till 24 m/s. Slittåligt polyestermaterial, heltejpade sömmar, förstärkningar på extra utsatta platser och ett golv av slitstark polyeten.

 • Takhöjd på 210 cm i allrummet och 200 cm i sovrumsdelen
 • Rigid Air teknik med luftkanaler istället för tältstänger
 • Tonade fönster som fungerar som solskydd och insynsskydd
 • Framtaget för att vara hållbart under vår, sommar och höst
 • Sovrumsdelen är extra mörk för att ge bättre sömn
 • Förvaringsfickor av nät inne i tältet
 • Möjligt att hänga upp belysning eller föremål i krokar
 • Möjligt med el i tältet

Bra utrymme och ståhöjd, Sovrumsdelen är extra mörk, Tonade fönster
Inget att anmärka på

Köp Outwell Rosedale 4 PA från cdon.se


Easy Camp Blizzard 500 (Uppblåsbart campingtält med ståhöjd)

Easy Camp Blizzard 500 (Uppblåsbart campingtält med ståhöjd)

Easy Camp Blizzard 500 är ett uppblåsbart campingtält med lite speciell design. Den ovanliga designen är inte på grund av estetiska skäl utan för praktiska. Man har nämligen en ståhöjd i campingtältet så att man kan stå fullt upprätt. Sedan finns ett sovrum som har lägre i tak för där ska man ju bara ligga och sova i alla fall. Det är just att ena rummet har ståhöjd och sovrummet har lågt i tak som ger Easy Camp Blizzard 500 sitt unika utseende. En mycket praktisk lösning måste jag säga. Tältet är mycket enkelt att blåsa upp och man får plats med upp till 5 personer i detta campingtält. Även om man får plats med 5 personer i teorin så är det nog mest praktiskt för en familj om två vuxna och två barn, alltså max 4 personer för att det inte ska bli allt för trångt. Man vill gärna få plats med extra utrustning också.

Easy Camp Blizzard 500 har en stor öppning till förtältet där det finns mycket plats för utrustning, du kan gå in ståendes i tältet. Höjden i taket på förtältet är 2 meter så du behöver inte böja på huvudet om du inte är väldigt lång. Detta familjetält har många användbara funktioner så som en krok för lykta, ventilation och förvaringsfack.

Easy Camp Blizzard 300 är samma typ av uppblåsbara campingtält i ett litet mindre format med plats för upp till 3 personer.

Här är en demonstration av Easy Camp Blizzard 500 och 300:

Tälttyp: Uppblåsbart tunneltält, Yttertältets material: Tyg, Innertältets material: Andningsbar polyester, Markdukens material: Polyeten, Mått: 430 x 320 x 200 cm (L x B x H), Rymmer upp till 5 personer, Hydrostatiskt tryck: 300 cm, Brandskyddat yttertält, Med 1 sovrum och 1 förtält, Inklusive tvåvägspump med tryckmätare för snabb inflation och deflation, Mått nedpackad: 80 x 40 cm (L x B), Vikt: 11,6 kg, Material: Polyester: 100%

Smart design med ståhöjd, bra utrymme i förtältet, stor öppning, många smarta funktioner, pump ingår
Inget att anmärka på


Heimplanet Fistral (Bästa lätta uppblåsbara campingtältet)

Heimplanet Fistral (Bästa lätta uppblåsbara campingtältet)

Här är det perfekta tältet för dig som vill ha ett lätt tält att släpa med sig på vandringen. Tältet väger endast 2,5 kg vilket är perfekt om man vill ha så lite packning  som möjligt när man är ute på äventyr. Det märks knappt att man har Heimplanet Fistral i packningen eftersom det är så lätt och kompakt. Heimplanet Fistral är ett lätt och litet uppblåsbart tält för en till två personer. Det går mycket snabbt att blåsa upp tältet och man kan placera det vart man vill. Tältet är fristående och väldigt stabilt. Det går att fästa tältet till marken med stormlinor om det är blåsigt. Heimplanet Fistral är gjort av återvunnet material så det är ett väldigt miljövänligt tält. Liksom Heimplanet Nias har tältet ett säkerhetssystem med flera kamrar så att tältet håller sig stabil även om någon del blir trasig. Tältet har två ingångar.

Konstruktionen och designen på taket gör att regn och snö lättare faller ner. Tältet har ett ytterlager av Polyester som är väldigt motståndskraftig.

Antal personer: 1-2, Vikt: 2.5 kg, Sammantagen höjd: 132 cm, Innertältshöjd: 112 cm, Packmått: 34 x 20 x 20 cm, Golvarea: 4.2 m2, Golvmaterial: 100% Nylon Tafetta 70D 210T, PU-laminerad 5,000 mm vattenpelare, Material (innertält): 100% Nylon 40D 240T Ripstop, andningsbar, Material (yttertält): 100% Polyester 40D 240T Ripstop, PU-laminerad 2500 mm vattenpelare, Ram: Återvunnet material

Lätt och kompakt, två ingångar, bra slitstarkt material, säkerhetssystem med multikammare
Relativt högt pris

Köp Heimplanet Fistral från outdoorexperten.se


Det finns även uppblåsbara förtält som går att koppla till husbilen

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela