Inspiration: Spabad på altan (5 smarta tips)

Här är inspiration och tips för dig som funderar på att skaffa ett spabad till altanen. De flesta drömmer om att kunna sätta sig och koppla av i ett spabad på altaner. Känslan av att sätta sig i ett varmt bubbelbad i slutet av dagen för att stressa av är ovärderlig. Med ett spabad eller en jacuzzi på altanen är denna dröm en verklighet.

Ett spabad måste vara lättåtkomlig, ta minimalt med plats och se bra ut på tomten. Man vill dessutom ha en trevlig utsikt när man sitter i sitt spa. Det är mycket att tänka på när man planerar det perfekta spabadet i sitt hem.

Fördelar med ett spabad på altanen

Här är några av de viktigaste fördelarna med ett spabad på altanen:

  1. Avslappning och stressreduktion.
  2. Smärtlindring och förbättrad cirkulation.
  3. Bättre sömnkvalitet.
  4. Socialt umgänge och familjetid.
  5. Året-runt-användning.
  6. Ökad fastighetens värde.
  7. Bekvämlighet och tillgänglighet när du vill använda det.
  8. Personligt utrymme för ensamhet och egentid.

Hur får man då ett spabad att bli så snyggt och praktiskt som möjligt på tomten? Vilket spabad ska man välja? Vart ska man placera det? Kan man bygga in spabadet i altanen? Här hittar du svaren och massor med tips och inspiration för ett det perfekta spabadet.


Vilket spabad ska man välja?

Detta bör du tänka på när du ska välja spabad:

Storlek och kapacitet

När du väljer ett spabad för din altan är det viktigt att överväga storleken och kapaciteten. Tänk på hur många personer som kommer att använda spabadet regelbundet. Om du planerar att ha familje- eller vänsammankomster i spabadet kan du behöva ett större spabad med tillräckligt med plats för alla. Å andra sidan, om det bara är du och din partner, kan ett mindre spabad vara mer praktiskt och energieffektivt.

Energieffektivitet

Spabad kan vara energikrävande, särskilt om de är dåligt isolerade. Det är klokt att välja ett spabad med hög energieffektivitet, eftersom detta kan spara dig pengar på lång sikt. Titta efter modeller med bra isolering och energisnåla värmesystem. Du kan också överväga att använda ett spabadstäcke för att minska värmeförlusten när det inte används.

Funktioner och tillval

Spabad kommer med en mängd olika funktioner och tillval. Fundera på vilka funktioner som är viktigast för dig och din familj. Exempelvis kan massagejets vara av stor betydelse för avkoppling och smärtlindring. Du kan även överväga belysningssystem för att skapa en stämningsfull atmosfär på kvällarna och ljudsystem för att njuta av musik eller ljudböcker medan du slappnar av i spabadet.

Budget

Det är också viktigt att sätta en budget för ditt spabad. Priserna på spabad varierar kraftigt beroende på storlek, funktioner och märke. Att ha en tydlig budget räcker inte bara för att hitta rätt spabad, utan hjälper också till att undvika överskridningar av kostnaderna.

Forskning och recensioner

Innan du köper ett spabad, ta dig tid att forska och läsa recensioner från andra användare. Detta kan ge dig värdefull insikt i olika modellers prestanda, hållbarhet och användarupplevelse. Det kan också hjälpa dig att välja ett pålitligt varumärke och en auktoriserad återförsäljare.

Se bästa spabadet 2024


Vart ska man placera spabadet?

Att noga tänka igenom placeringen av ditt spabad på altanen är viktigt för att säkerställa en säker och bekväm användarupplevelse samt förlängd livslängd för spabadet. Du bör fundera över följande när du ska placera ditt spabad

Säkerhet

När du bestämmer var du ska placera ditt spabad på altanen, är det avgörande att prioritera säkerheten. Se till att altanen är stark och stabil nog att bära vikten av spabadet, vatten och användare. Använd professionella installationsmetoder och konsultera eventuellt en byggexpert.

Tillgänglighet

Placera spabadet så att det är lätt att komma åt och använda. Tänk på bekväm tillgång från ditt hus till spabadet och se till att det finns tillräckligt med utrymme runt spabadet för att röra sig bekvämt.

Skydd mot väder och vind

För att förlänga användningssäsongen och skydda ditt spabad från väder och vind kan du överväga att bygga en altantak eller skärma av området. Detta hjälper till att hålla värmen och skydda spabadet från elementen.


Spabad på altanen (5 smarta tips)

Här är 5 smarta tips för dig som funderar på att skaffa ett spabad till altanen

1. Uppblåsbart spabad på altanen

Det enklaste och billigaste alternativet är att köpa ett uppblåsbart spabad som man har på altanen. Ett uppblåsbart spabad är mycket enkelt att sätta upp och går dessutom att flytta runt. Man behöver inte ha spabadet ståendes när man inte använder det. Tänk på att altanen måste hålla för vikten. Ett stort spabad fullt med vatten kan vara väldigt tungt

Spabad uppblåsbar altan

 

2. Trädäck runt spabadet

Att bygga ett trädäck runt ditt spabad kan vara en utmärkt idé för att förbättra både funktionalitet och estetik. Här är några viktiga punkter att tänka på när du överväger att skapa ett trädäck runt ditt spabad:

trädäck runt spabad

3. Bygga in spabad i altan

Att bygga in spabad i trädäck är lite komplicerat för det gäller att mäta så att spabadet passar exakt innan man ska sänka ner spabadet i altanen. Ett spabad som är nersänkt i altanen ser riktigt snyggt ut och påminner om en liten pool. Ett fullt nedsänkt spabad ligger kan vara svårare att kliva i så man bör fundera på hur djupt ned man vill ha spabadet i altanen. Det blir enklare att kliva i om spabadet är lite högre än altanen.

Se bygga in spabad i trädäck

3. Bygg en bänk runt spabadet

Att bygga en bänk runt spabadet är inte särskilt svårt och kräver betydligt mindre arbete jämfört med att sänka ner spabadet i altanen. En bänk runt spabadet ser modernt och snyggt ut.

Bänk runt spabad Trädäck Uppblåsbart spa

4. Spabad med trappa

Man kan bygga en trappa som gör det enklare att kliva i spabadet. En tvåstegs trappa runt spabadet är både praktiskt och snygg. Det är inte särskilt svårt eller komplicerat att bygga en liten trappa framför en jacuzzi. Trappan gör det inte bara lättare att kliva i och ut ur spat, man kan även använda trappan som en liten bänk där man har handdukar eller varför inte en drink.

Utespa trappa, altan spabad trädäck jacuzzi

5. Spabad med trevlig utsikt

Visst kan det vara mysigt att bygga in spabadet i altanen med omgivande träväggar för att slippa insyn, men inget går att jämföra med en riktigt härlig utsikt. Om man planerar att skaffa sig ett spabad på en altan med ett högt läge och en fantastisk utsikt så gör man bäst i att låta spabadet stå så öppet som möjligt. Det gäller att placera spabadet på altanen där utsikten är som bäst och inte ha något framför som skymmer utsikten.

Spabad Jacuzzi bubbelbad Utsikt altan

Vilket spabad ska man köpa?

Det finns många olika spabad och jacuzzi att välja mellan och det är inte helt lätt att veta vilket man ska köpa. Man bör först fråga sig vad man vill använda sitt spabad till och vad man har för budget. Vill man bara sitta och koppla av i en liten jacuzzi? Eller vill man ha en jättepool med bubbelmassage och liggplatser för hela familjen? Det finns till och med swimspa som har motström så att man kan ta sig en simtur.

Uppblåsbart spabad

Uppblåsbart spabad

Det billigaste och enklaste sättet att få ett spabad hemma på altanen är att köpa ett uppblåsbart spa. De kostar inte alls lika mycket som en vanlig jacuzzi och de är mycket enkla att sätta upp på altanen. Man kan dessutom enkelt ta bort spabadet från altanen om man inte vill använda det längre.

Se alla uppblåsbara spabad

Spabad med två liggplatser

Spabaden med 2 liggplatser

Ett spabad med två liggplatser är perfekt om man vill koppla av med sin partner efter en hård arbetsdag. Dessa spabad är väldigt avancerade och har massagestrålar, undervatten belysning med flera färger, belyst vattenfall och ljudsystem för att höja stämningen så mycket som möjligt. Det är verkligen en upplevelse att ligga i dessa spabad. de är betydligt dyrare än uppblåsbara spabad men man får mycket för pengarna. Ett spabad av den här typen har förutom liggplatser ofta även flera säten så att det får plats mer än 2 personer.

Se alla spabad med två liggplatser

Swimspa

Bästa swimspa 2020 (Bäst i test)

Ett swimspa är ett riktigt stort spabad som man kan simma i. Swimspa är tillräckligt stora så att man kan ligga raklång och simma, det finns även en kraftig motström som gör att man kan simma på stället. Det funkar ungefär som ett löpband fast man simmar i poolen. Dessa är mycket dyra men det vore ju onekligen trevligt att kunna ta en simtur på altanen varje morgon.

Se alla swimspa


Här kan man köpa spabad

buildor.se
gardenstore.se
cdon.se

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela