Bästa MC Scooter 2024 (Bäst i test) – Scooter Motorcykel

Bästa MC Scooter 2021 (Bäst i test) - Scooter Motorcykel

Om man vill ha en snabbare scooter som påminner om en motorcykel kan man köpa en mc scooter. Det är ett roligt alternativ till en vanlig mc om man ska köra i stan och man får en smidig körning till ett bra pris. Det finns flera olika varianter med 125 cc, 150 cc, 200 cc och mc scooter med 250 cc beroende på hur stark motor man vill ha.

Om man inte vill köpa en motorcykel eller scooter så kan en mc scooter vara ett bra mellanalternativ. Det finns många olika modeller som kan passa bra att använda istället för att behöva åka kommunalt eller köpa en bil. Många modeller är anpassade för att klara av både rolig körning och vanlig pendling så det finns ett alternativ som kan passa alla. Det kan vara bra att passa på att göra sitt inköp nu när flera modeller dessutom är på rea.

Vilken MC scooter är bäst?

Många billiga mc scooters passar bra för stadskörning för att snabbt ta sig fram. Det finns också el scooter , el vespa eller en trehjulig mc scooter. En elektrisk mc scooter kan vara ett bra och miljövänligt alternativ om man inte ska åka så långt. Om man vill ha en tyst mc scooter kan det vara bra att välja en som drivs av el. En mc scooter som drivs av bensin är dock ofta mycket starkare och snabbare så det kan vara ett bra alternativ om man är ute efter mer körglädje.

Innan man köper sin scooter motorcykel är det bra att se över sitt behov och jämföra olika alternativ för att hitta en så bra och billig mc scooter som möjligt. Om man vet vilken mc scooter som är bäst i test är det lättare att göra sitt köp. En lätt mc eller vespa är ett perfekt val för att använda vid pendling till skola eller arbete.

Bästa MC scooter 2024 är:

 1. NIU MQi GT100 Standard Range (Bästa MC scootern ”Bäst i test”)
 2. MC-Scooter Lambretta V200 (Kraftfull MC scooter i retro-stil)
 3. Lamretta V-special 125 (MC scooter i retro-stil med bra prestanda och komfort)
 4. Kymco CV3 550i Mattsvart (Påkostad trehjulig MC scooter)
 5. Kymco Agility City 16+ 125i (Bra och prisvärd MC scooter)
 6. Viarelli Essenza 125 cc (Billig MC scooter i sportig modell)

NIU MQi GT100 Standard Range (Bästa MC scootern ”Bäst i test”)

NIU MQi GT100 Standard Range

NIU MQi GT100 är en banbrytande eldriven motorcykel som kombinerar futuristisk design, kraftfull prestanda och avancerad teknik. Med en 6,5 kW elmotor når den en topphastighet på 100 km/h, och de dubbla 72V/26Ah batterierna ger en räckvidd på upp till 80 km, vilket gör den idealisk för både stadspendling och längre utflykter. Dess stilrena, aerodynamiska utseende gör den till en blickfångare på vägarna, medan den ergonomiskt utformade sadeln och det avancerade stötdämpningssystemet garanterar en bekväm körning. NIU MQi GT100 är utrustad med en intuitiv fullfärg TFT-display och smartphone-anslutning, som ger dig full kontroll över alla funktioner och säkerhetsfunktioner, inklusive CBS-bromssystem och fjärrövervakning via mobilappen. Denna motorcykel passar perfekt för den moderna pendlare som värdesätter miljövänliga lösningar och smart teknik i sin dagliga resa. NIU MQi GT100 är även utsedd till bäst i test av Teknikens värl.

 • Kraftfull elmotor: 6,5 kW motor med en topphastighet på 100 km/h.
 • Batterikapacitet: Dubbla 72V/26Ah batterier ger upp till 80 km räckvidd.
 • Elegant design: Futuristisk och aerodynamisk utformning som drar blickar till sig.
 • Komfortabel körning: Ergonomiskt utformad sadel och avancerat stötdämpningssystem.
 • Avancerad teknik: Fullfärg TFT-display och smartphone-anslutning för full kontroll.
 • Hög säkerhet: CBS-bromssystem och fjärrövervakning via mobilapp.
 • Idealisk för pendlare: Perfekt för moderna pendlare som värdesätter miljövänlighet och smart teknik.

Köp NIU MQi GT100 Standard Range från kopenscooter.nu


MC-Scooter Lambretta V200 Special Flex (Kraftfull MC scooter i retro-stil)

MC-Scooter Lambretta V200 (Kraftfull MC scooter i retro-stil)

Om du har MC-kort och uppskattar retrostil, så kan denna miljöanpassade modell från Lambretta vara den rätta för dig. Med italiensk retrostil åker du runt med klassisk stil och med bra kraft från fyrtaktsmotorn. Alternera mellan rogivande turer eller roa dig med lite mer fart och fläng.

Instrumentpanelen är en kombination av klassisk och modern design, analog och med LCD-skärm.Till och med möjligt att ansluta den till en app med Bluetooth. Andra funktioner som finns är LED-lampor, handskfack, 12V laddare, sido- och centralstöd samt hake för ditt bagage och bagageutrymme under sitsen.

Med stoppningen i sadeln kommer färden för dig och eventuellt resesällskap bli mer behaglig, vilket är en stor fördel för längre turer. En bonus är att denna mc-scooter körs fram tystare än många andra.

 • Charmig och fartfylld med retrostil från Italien
 • Luftkyld fyrtaktsmotor på 200cc, som ger 12 hk
 • Under sitsen finns plats för bagage och medföljer även en hake att fästa bagage
 • Instrumentpanel som är en kombination av digital och analog modell
 • Startas med el och medföljer en 12V laddare
 • Extra säkerhet med ABS-system och skivbromsar fram och bak
 • Sitthöjd på 77 cm och finns plats för två personer
 • Tankvolym på 6.5 liter

Köp MC-Scooter Lambretta V200 från motorsweden.se


MC-Scooter Lambretta V125 Special Flex (MC scooter i retro stil)

MC-Scooter Lambretta V125 Special Flex (MC scooter i retro stil)

Om man har MC-kort och vill ha mer prestanda är Lamretta V-special 125 ett bra val. Den har en elegant retro stil med historisk korrekt design och modern teknik. En kraftfull 4-takts motor ger 10 hk och gör att man enkelt kan köra både med en passagerare eller ensam på ett roligt sätt. Den uppfyller de stränga miljökraven och är miljöanpassad med Euro IV godkännande.

Man sitter väl skyddad i sadeln bakom en frontkåpa och den bekväma sadeln gör färden lättsam. Transmissionen bygger på en steglös remdriven CVT transmission som gör att den går mjukt och tyst utan förlorad effekt. Den har CBS system med skivbromsar fram och bak som gör färden säker även på svårt underlag. Flera extra funktioner finns såsom LED-lampor, 12 V-laddare, handskfack, bagagehake, stort bagageutrymme, sido- och central stöd och en LCD-instrumentpanel med Bluetooth App anslutning. Måtten är 190 cm lång, 69 cm bred och 113 cm hög. Tankvolymen är 6,5 l och drivningen är Belt.

Köp Lamretta V-special 125 från motorsweden.se


Kymco CV3 550i  Mattsvart (Påkostad trehjulig MC scooter)

Kymco CV3 550i  Mattsvart (Påkostad trehjulig MC scooter)

Kymco CV3 550i Mattsvart är en innovativ och kraftfull trehjulig skoter som erbjuder en kombination av säkerhet, komfort och hög prestanda. Denna skoter är perfekt för den som älskar manövrerbarheten hos en skoter men samtidigt vill ha bilens komfort och säkerhet. Med möjlighet att köra på B-körkort från 21 års ålder, blir den ett tillgängligt och praktiskt transportalternativ.

Med en robust och kraftfull tvåcylindrig motor på 550cc, levererar Kymco CV3 hela 37,5 kW (51 hk) vilket gör den till den starkaste trehjuliga skotern på marknaden. Den avancerade parallellogramupphängningen med dubbla gafflar på de två framhjulen ger extra stabilitet och säkerhet i alla körförhållanden. Aluminiumramen och Kymcos Power Transmission Matrix (PTM) ger perfekt viktfördelning och exceptionell körstabilitet, medan ABS-bromsarna säkerställer effektiva och säkra inbromsningar.

Kymco CV3 är utrustad med många högteknologiska funktioner som standard. Den nyckellösa tändningen, fullfärg TFT Kymco NOODOE display med Bluetooth-anslutning, GPS-navigering, och farthållare (cruise control) gör körningen bekväm och modern. För extra komfort har skotern värmehandtag, justerbara ryggstöd för både förare och passagerare, samt en stor och välbelyst sadelförvaring som rymmer en fullstor integralhjälm. Lutningssystemet kan låsas och låsas upp med en enkel knapptryckning, vilket gör parkering och stopp vid rödljus smidiga och säkra.

Kymco CV3 550i Mattsvart är idealisk för moderna pendlare och fritidsförare som söker en kombination av skoterflexibilitet och bilkomfort, med ett extra fokus på säkerhet och teknik.

 • Kraftfull motor: Tvåcylindrig 550cc motor med 37,5 kW (51 hk) för hög prestanda.
 • Avancerad upphängning: Parallellogramupphängning med dubbla gafflar för extra stabilitet.
 • Robust konstruktion: Lätt aluminiumram och Kymcos Power Transmission Matrix (PTM) för optimal viktfördelning.
 • Säkerhetssystem: ABS-bromsar för effektiva och säkra inbromsningar.
 • Högteknologisk utrustning: Nyckellöst tändningssystem, fullfärg TFT Kymco NOODOE display med Bluetooth, GPS och farthållare.
 • Komfortfunktioner: Värmehandtag, justerbara ryggstöd och stor sadelförvaring med LED-belysning.
 • Praktisk användning: Lås- och upplåsningsbart lutningssystem för enkel parkering och stopp.

Köp Kymco CV3 550i Mattsvart från kopenscooter.nu


Kymco Agility City 16+ 125i (Bra och prisvärd MC scooter)

Kymco Agility City 16+ 125i (Snygg mc scooter med komfort och stabilitet)

Denna  mc scooter har stora hjul som ger bra komfort och god stabilitet på dåliga vägar. Det gör att det är möjligt att hålla tempot på landsväg och trafikleder under högre farter. Motorn är miljövänlig och bränslesnål eftersom det är en 4-taktsmotor med katalysator. Insprutning och CBS är några av uppdateringarna sedan tidigare modeller. Ett stort förvaringsfack med möjlighet att montera på en toppbox gör att den passar för pendling till skola eller arbete. Den stora sitsen gör att man sitter högt och bekvämt med plats för passagerare. Måtten är 205 cm lång, 73,5 cm bred och 121 cm hög. Den väger 126 kg och maxlasten är 150 kg.

Köp Kymco Agility City 16+ 125i från kopenscooter.nu


Viarelli Essenza 125 cc (Billig mc scooter i sportig modell)

 

Viarelli Essenza 125 cc (Billig mc scooter i sportig modell)

En väldigt efterfrågad modell i premiumsegmentet är Viarelli Essenza 125 cc som har fokus på kvalitet, prestanda och design. Det är en prisvärd och påkostad motorcykelscooter om man vill ha mer kraft för pengarna. Den har också en tuff design som sticker ut ur mängden. Med den senaste motortekniken som har elektronisk insprutning får man en kraftig luftkyld 4-taktsmotor, bra vrid och ett härligt temperament. Motorn är på 5,3 kW i effekt och vid 7000 varv märks det att körningen blir rolig. Det gör att man får mycket effekt för pengarna och ett högeffekts avgassystem i Cordenstål ger rätt ljud. Bränsleförbrukningen optimeras med en stor 6,4 l bränsletank som också ger en lång räckvidd. Den har 13 tums 5-ekrade aluminium lättvikts fälgar och sticker ut från dyrare konkurrenter.

Om man prioriterar en överlägsen vägkänsla under tuff körning ger de sportiga däcken ett bra grepp oavsett väglag. Bromsarna består av överdimensionerade ventilerade vågformade bromsskivor med hydrauliska dubbelverkade skivbromsar fram och bak. Det ger en optimal bromseffekt oavsett väder, vind och temperatur. Fjädringen har en dubbelsidig hydraulisk dämparkonstruktion och den förstärkta fjädringen räcker långt. Den klarar hög belastning och ger en stabil färd och behaglig komfort.

Ramen består av en rundrörsram i höghållfasthetsstål som är stabil, vridfast och styv som klarar högre hastigheter. Stabiliteten i chassit är viktigt och ger en trygg, säker och pålitlig färd. Den väger bara 120 kg så den klarar tuffa utmaningar. Instrumenten med analog och digital visning syns tydligt bakom en slimmad toppkåpa som skyddar mot vind och vatten. Det finns gott om utrymme för förvaring under sadeln och kraftig belysning med LED teknik fram och bak. Måtten är 188 cm lång, 71 cm bred och 115,5 cm hög.

Köp Viarelli Essenza 125 cc från motorsweden.se


Se alla modeller..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela