Bästa ryggsträckare för ländrygg (Ländryggs sträckare)

Bästa ryggsträckare för ländrygg (Ländryggs sträckare)

En ryggsträckare kan vila din rygg och lindra ryggsmärtor genom att minska kompressionen mellan ryggkotorna. Det finns olika typer av ryggsträckare. Från enkla varianter som man placerar under ryggen till mer avancerade maskiner där man hänger upp och ned. När man hänger upp och ned så avlastas ryggen maximalt och kompressionen mellan ryggkotorna reduceras. Här listar vi bästa ländryggs sträckaren i olika kategorier och prisklasser.

Har man ont i ryggen på grund av stela och ansträngda muskler eller på grund av kotkompression kan en ryggsträcka avlasta ryggen och minska smärtan. När kotorna pressas samman blir man lite kortare. Det är därför man blir kortare med åldern. Det är gravitationen som hela tiden pressar samman kotorna i ryggen. Om man vistas tyngdlöshet under en längre tid blir man faktiskt längre. Man kan få samma effekt genom att hänga upp och ned eftersom ryggen då avlastas och sträcks ut. Detta avlastar ryggen från den belastning som gravitationen utgör för ländryggen.

En ryggsträckare är perfekt att använda för att göra situps. Det blir betydligt effektivare att träna magen med situps när man hänger upp och ned.

Fungerar ryggsträckare? Är det bra eller dåligt?

Det finns ännu inga vetenskapliga bevis för att en ryggsträckare kan bota ryggbesvär och forskare har delade meningar om behandlingsmetodens effektivitet. Fler studier behövs för att reda ut om smärtan från ryggbesvär lindras av att hänga upp och ned. Helt klart är dock att många upplever att smärtan försvinner när de använder en ländryggs sträckare och detta är en beprövad metod för ryggbesvär. Målet är att minska kompressionen av ryggen som orsakas av gravitationen och på så sätt minska smärtan. Hur effektiv behandlingen är skiljer sig från fall till fall. Många upplever att ryggsmärtan försvinner när de hänger upp och ned i en ryggsträckare.

När man hänger upp och ned i en ryggsträckare eller ryggbänk skapas utrymme mellan kotorna vilket kan minska smärtan från diskbråck.  Med 15 minuters daglig användning av en ryggsträckare så kommer bland annat diskbråckssyndrom minska eller till och med försvinna enligt sporttema.se.

Risker med ryggsträckare?

Att hänga upp och ned för länge är inte alltid bra för alla människor eftersom blodtrycket ökar. Om man är väldigt överviktig eller har högt blodtryck bör man kanske inte hänga upp och ned utan hellre köpa en ryggsträckare med massagefunktion som man ligger på.

Det enda tillfället då ryggen avlastas helt från trycket av gravitationen är i tyngdlöshet eller när man hänger upp och ned. Många anstränger ryggen alldeles för mycket. Det kan vara på grund av övervikt eller att man belastar ryggen i sitt arbete. Många sitter på en stol framför datorn hela dagarna vilket inte är bra för ryggen. Man bör ha en ergonomisk kontorsstol om man sitter mycket vid datorn. Ett annat bra tips är en massagestol som kan vara väldigt avlastande för ryggen när man har ryggbesvär.

En spikmatta är ett annat användbart redskap vid ryggont och den kan med fördel kombineras med ryggsträckaren.

Här listar vi ryggsträckare för hemmabruk. Vill man ha en mer avancerad ryggsträckare eller tippbräda med motor hittar man det här.

Bästa ryggsträckaren 2024 är:
  1. Ryggsträckare Inverso Pro (Bästa ryggsträckaren)
  2. Ryggsträckare Inverso (Prisvärd ländryggs sträckare)
  3. Inverso Ele (Ryggsträckare med fjärrkontroll)

Ryggsträckare Inverso Pro (Bästa ryggsträckaren) ”Bäst i test”

Ryggsträckare Inverso Pro - Bästa ryggsträckaren

Inverso Pro är en påkostad ryggsträckare som används i preventiv och terapeutisk syfte för personer med ryggsmärtor. Ryggsträckaren avlastar längdryggen som ofta är överansträngd på grund av dålig hållning och enformig belastning. Inverso Pro håller är en stor och stabil ryggsträckare av mycket hög kvalitet. Med denna maskin kan du hamna i en position där huvudet är lägre en benen (inversion) vilket avlastar ryggen och lindrar smärtan. Inversion terapi rekommenderas av massörer och rehabiliteringsläkare. Maxvikt för användare är 200 kilo. Maskinen är gjord i slitstarkt stålmaterial och liggdynan är gjord i mjuk och rikligt vadderat syntetiskt läder. Rekommenderad längd på användare 147-198 cm.  Det finns ett justerbar låssystem för fötterna.

Inverso Pro har fått bra recensioner av användare och är mycket populär för hemmabruk, företag och mindre gym.

Köp Inverso Pro från sporttema.se


Ryggsträckare Inverso (Prisvärd ländryggs sträckare)

Ryggsträckare Inverso (Prisvärd ländryggs sträckare)

Detta är en billigare variant av Inverso Pro som kanske är mer prisvärd även om den inte är fullt så påkostad. Inverso ryggsträckare avlastar rygg, knä och höfter och passar dig som vill slappna av efter en hård arbetsdag eller ett träningspass. Denna typ av ryggsträckare är vanliga vid professionella behandlingar men är nu även tillgängliga för hemmabruk. Ryggsträckaren kan anpassas individuell eftersom längden är justerbar. Den är lätt att komma på och av vilket underlättar om man är gammal eller har försämrad rörlighet. Maskinen går att fälla ihop så att den blir mer kompakt och enklare att förvara när den inte används.

Inverso ryggsträckare har fått mycket höga recensioner av användare som är mycket nöjda med produkten. Den anses minska smärtan i ryggen och vara enkel att montera och  förvara. Den är stabil, robust och mycket prisvärd.

Köp Inverso ryggsträckare från sporttema.se


Inverso Ele (Ryggsträckare med fjärrkontroll)

Inverso Ele (Ryggsträckare med fjärrkontroll)

Inverso Ele är en ryggsträckare med fjärrkontroll som även går att använda som en vanlig träningsbänk i plant läge. Det är bara att lägga sig på bänken och sedan kontrollera vinkeln med fjärrkontrollen. Maskinen passar alla som är upp till 198 cm långa. Tack vare den kraftiga ramen kan Inverso Ele användas som en vanlig träningsbänk också. Maskinen är bra mot mot ryggont, problem i höftleder, hjälper inre organ och blodcirkulation i benen.

Köp Inverso Ele till rea pris från sporttema.se


Se alla ryggsträckare..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela