Pooltak 4×8 – Bästa Pooltaket 2024! (”Bäst i test”)

Pooltak 4x8 - Bästa Pooltaket 2021! (Bäst i test)

Om man vill skydda poolen från skräp, regn, rusk och snö kan ett pooltak vara ett bra alternativ. Pooltak liknar växthus med en rundad form som kan skjutas över poolen när man vill. Det kan vara svårt att hitta det bästa pooltaket, men vi har jämfört olika tester och recensioner och kommit fram till vilket som är bäst i test. Fördelarna med ett pooltak är att man kan använda poolen oavsett väder och vind. Man sparar också uppvärmningskostnader och isolerar på ett bra sätt. Ett stort rymligt pooltak ger ett luftigt poolrum för att man ska kunna ta ett dopp under ett skydd.

Information om pooltak

Det finns olika typer av pooltak som kan anpassas till poolen. De monteras på löpskenor längs poolens sidor och är till största del gjorda av hållfast plexiglas. Det släpper igenom ljus och värmer upp vattnet, men tål också stora belastning. Om plexiglaset ändå skulle gå sönder så blir det endast några få delar. Pooltaket finns också i polykarbonat som också är tåligt. Det är bra att kolla med sin kommun om bygglov krävs för pooltaket, eftersom det finns olika regler.

Pooltak i kanalplast

Olika storlekar på pooltak

Det finns både större och mindre pooltak som kan anpassas till poolens storlek. Vädret är kanske inte alltid det bästa, men man kanske ändå vill kunna bada. Med ett pooltak får man ett skydd mot vädret samtidigt som dagsljuset släpps in. Om man har en poolvärmepump kan pooltaket komplettera och bevara värmen. På så sätt sparar man uppvärmningskostnad, eftersom pooltaket bevarar värmen som i ett växthus. Det finns tåliga pooltak som också klarar av snön på vintern. Ett pooltak på skenor är enkelt att ta bort när man vill beroende på väder.

Vilket pooltak ska man köpa?

Om man vill ha ett bra pris på sitt pooltak kan det vara bra att beställa på nätet. Många leverantörer har kampanjer, rea och även hemleverans på pooltaket vilket underlättar köpet. Pooltaken finns i olika kategorier och prisklasser beroende på vad man vill ha. Det kan vara svårt att veta om man vill ha ett pooltak eller inte, men om man vill kunna bada i alla väder underlättar det. Man slipper också städa poolen från skräp, vilket tar tid och är jobbigt. När man vill ha ett billigt pooltak eller hitta det bästa pooltaket finns några alternativ nedan.

Bästa pooltaket 2024 är:

1. Albixon pooltak Sydney 4×8 m (Pooltak ”Bäst i test”)
2. Majorca pooltak 4×8 m (Skjutbart pooltak)
3. Nivokit 860BS pooltak 4×8 m (Lågt pooltak)
4. Albixon pooltak Dallas 4x 8 m (Pooltak av kanalplast)
5. Pooltak Classic B Kanalplast Albixon 4×8 m (Rundat pooltak)


Albixon pooltak Sydney 4×8 m (Pooltak ”Bäst i test”)

Albixon pooltak Sydney 4x8 m (Pooltak bäst i test)

Albixon pooltak Sydney 4×8 m är ett ultralågt pooltak med en enkelskena på ena sidan. Det går att få i kanalplast eller klarglas och profilerna är antracitfärgade. Skenorna är gjorda av eloxerad aluminium och måtten är 408-450 cm bred med en längd på 852 m. Den har 4 moduler och höjden är 56 cm. Tjockleken på kanalplasten är 8 mm och om man vill kunna skjuta bort taket helt kan man köpa till extra skenor. Den passar bra om man vill ha ett lyxigt ultralågt pooltak som skyddar poolen bra. Pooltaket är diskret i och med storleken och passar bra om man vill kunna skydda poolen ordentligt.


Majorca 4×8 m (Skjutbart pooltak)

Majorca 4x8 m (Skjutbart pooltak)

Majorca pooltak 4×8 m är ett elegant pooltak med låg profil med hjul sektioner. Det är diskret och passar bra in i trädgården. Materialet är tåligt och lättviktigt som lätt kan öppnas och stängas i båda riktningarna. Det går att simma under när vädret är sämre och man inte vill påverkas av kylan. Monteringen är enkel och 4 personer klarar snabbt av att sätta upp den efter en manual. Det har en räls-fri design och ”push ´n lock” systemet gör att man undviker klämskador. Panelerna av klart polykarbonat ger en bra sikt och tål stötar. Ramen är gjord av pulverlackerad aluminium som är certifierat med Qualicoat. Hjulen är gjorda av rostfritt stål och nylon. Storleken är 430-470 cm bred och 246-874 cm lång med en höjd på 87,5 cm.  Den passar bra om man vill ha ett lägre skjutbart pooltak som kan öppnas upp enkelt.

Köp Majorca pooltak 4×8 m från Hemfint


Pooltak Nivokit 860BS 4×8 m (Lågt pooltak)

Nivovas Pooltak Box Nivokit 860BS 4x8 m (Lågt pooltak)

Nivokit 860BS är ett lågt pooltak med klarglas polykarbonat och antracit pulverlackerade aluminiumprofiler. Fördelarna är att installationen av skenorna är enkel och de kommer i ett stycke som inte behöver monteras bredvid varandra. Pooltaket med en skena levereras också med 2×3 m extra skenor i olika storlekar. Färgen är antracit och taket har en sidodörr. Den passar bra om man vill ha ett lågt pooltak med en skena som också kan kompletteras med extra skenor.


Albixon Pooltak i Box Dallas 4×8 m (Pooltak av kanalplast)

Albixon Pooltak i Box Dallas 4x8 m (Pooltak av kanalplast)

Albixon pooltak Dallas är ett pooltak med starka profiler på 55×40 mm och 8 mm PC kanalplast eller 4 mm klarplast. Det är ett lägre pooltak med rundade former och mjuka kurvor. Den har gåvänliga skenor, sidoingång, högsta kvalitet på isolerande takmaterialet och löstagbar frontpanel. Pooltaket finns  i två storlekar och kan också fås monterat. Storleken är 464-520 cm och längden är 860 cm med en vikt på 480 kg. Pooltaket passar bra om man vill ha ett lägre tak av kanalplast.


Pooltak Box Classic B Kanalplast Albixon 4×8 m (Rundat pooltak)

Pooltak Box Classic B Kanalplast Albixon 4x8 m (Rundat pooltak)

Pooltak Box Classic B Kanalplast Albixon 4×8 m är ett billigt pooltak som skyddar poolen. Det har en medellängd med skenor, entrédörr på sidan och isolering av hög kvalitet. Installationen är enkel och går snabbt. Det finns en dörr på den största sektionen som gör det smidigt att ta sig ner i poolen. Storleken är 413-471 cm bred, 860 cm lång, 130 cm hög med en vikt på 470 kg. Det är ett rundat pooltak som skyddar hela  poolen från väder och vind när man badar. Det har en snygg design som passar in i de flesta trädgårdar och är samtidigt praktisk.

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela