Bästa tubkikaren 2024 – BÄST I TEST!

Bästa tubkikaren - Bäst i test

Letar du efter den bästa tubkikaren 2024 har du kommit helt rätt. Här har vi litat ett antal tubkikaren som anses vara de bästa på marknaden just nu.  Dessa tubkikare är utvalda och betygsatta baserade på tester och användarrecensioner. Det är naturligtvis inte möjligt att en tubkikare är absolut bäst i alla kategorier eftersom det här med att utnämna bästa tubkikaren inte är helt objektivt. Alla har olika behov och det gäller att hitta en tubkikare som är bäst för just dig. Därför har vi utnämnt bästa tubkikaren i flera olika kategorier och prisklasser.

En tubkikare kan användas till vitt skilda aktiviteter så som jakt och fågelskådning men syftet med en tubkikare är alltid att förstora objektet så att man kan se det tydligt på långt håll. Hela poängen med en tubkikare är att kunna förstora bilden maximalt och samtidigt som bilden är skarp och tydlig. En tubkikare är mer kraftfull jämfört med en handkikare och kan förstora bilden mycket mer samtidigt som bilden blir ljusare och klarare när det är mörkt ute.

Nackdelen med en tubkikare är att den är större och tyngre än handkikaren och därmed lite jobbigare att släpa runt med. De tar även större plats i ryggsäcken eller resväskan.

Det finns dock lite mindre tubkikare om man tycker att det är viktigt att den är lätt att bära. Tekniken utvecklas hela tiden vilket gör att tubkikaren inte längre behöver vara lika stor som tidigare. Det är en balansgång mellan storlek och prestanda och man måste avgöra vad man värderar mest.

Avgörande för valet av tubkikare är användningsområde och prisklass. Om du kommer att gå runt mycket med kikaren så vill du ha en mindre och lättare tubkikare som inte är så jobbig att bära på. Om du ska titta på stjärnhimlen eller sitta på ett ställe och spana in fåglar på långt avstånd vill du ha en tubkikare med mycket zoom och hög prestanda.

Vissa tubkikare är anpassade så att du kan ansluta en digitalkamera så att du kan ta bilder.

Kvalitet, hållbarhet, zoomförmåga, bildkvalitet, garanti, pris och storlek är några av de kriterier vi har använt oss av för att utse bästa tubkikaren 2024.

Bästa tubkikaren 2024 är:

1. Swarovski ATX 30-70×95 (Bäst i test) – Pris: 41.100 kr
2. Vortex Diamondback 20-60×80 (Prisvärd tubkikare) – Pris: 6.100 kr
3. Vortex Diamondback 20-60×60 (Billigaste tubkikaren) – Pris: 4.879 kr


Swarovski ATX 30-70×95 – Bäst i test

Swarovski ATX 30-70x95

Swarovski tillverkar tubkikare i världsklass och Swarovski ATX 30-70×95 är även utsedd till bästa kikaren 2024 och bästa kikaren för fågelskådning. Denna kikare har fått väldigt bra användarrecensioner och mycket högt betyg i de tester som utförts. Detta är helt klart ett bra val för dig som vill ha den bästa tubkikare oavsett prisklass. Bilden är suverän och kikaren kan förstora upp till hela 70 gånger. Frontlinsen är 95 mm vilket innebär att linsen släpper in mycket ljus. Optiken är helt enkelt i världsklass. Detta är inte en tubkikare för nybörjaren eftersom det inte är den billigaste tubkikaren på listan.

Pris: 41.100 kr – Köp Swarovski ATX 30-70×95 på pnjakt.se


Vortex Diamondback 20-60×80 – Prisvärd och smidig tubkikare

Test av Tubkikare - Vortex Diamondback 20-60x80

Här har vi en tubkikare för dig med låg budget som vill ha en bra tubkikare utan att behöva investera allt för mycket. Vortex Diamondback 20-60×80  ger dig möjligheten att prova på en riktigt bra tubkikare och är ett bra val om man inte riktigt vet hur mycket man kommer att ägna sig åt sin nya hobby.

Denna tubkikare kan förstora bilden upp till 60 gånger och har en frontlins på 80 mm vilket är betydligt mycket mer än vad en vanlig handkikare klarar av. Bildkvaliteten är riktigt bra för en tubkikare i den här prisklassen.

Detta är alltså en riktigt prisvärd tubkikare men en annan fördel med Vortex Diamondback 20-60×80 är att den är mindre och smidigare än de dyrare modellerna. En liten och behändig tubkikare är perfekt om man går långa promenader i naturen eller om man vill packa ner den i resväskan.

Pris: 6.100 kr (REA) – Köp Vortex Diamondback 20-60×80 på pnjakt.se


Vortex Diamondback 20-60×60 – Billigaste tubkikaren

Tubkikare Vortex Diamondback 20-60x60

Detta är samma tubkikare som Vortex Diamondback 20-60×80 med skillnaden att denna tubkikare endast har en objektivdiameter på 60 mm. Storleken på objektivet har stor betydelse för hur mycket ljus som släpps in. Ett stort objektiv släpper in mer ljus vilket gör bilden ljusare och det är extra viktigt om man använder tubkikaren när det är mörkt ute. Men använder man tubkikaren på dagtid så är 60 mm mer än nog och även på kvällen gryning så fungerar det bra med 60 mm.  Vortex Diamondback 20-60×60 är kanske ett mer prisvärt alternativ om man inte tycker att storleken på objektivet är så viktigt.

Fördelen med Vortex Diamondback 20-60×60 förutom priset är att tubkikaren är mindre och lättare än Vortex Diamondback 20-60×80. Det kan absolut vara en fördel att ha en mindre tubkikare om man går långa promenader eller ska packa ner kikaren inför en resa.

Detta är en perfekt tubkikare för dig som vill ha en billig och smidigt tubkikare som ändå har bra mycket större objektiv och förstoring jämfört med en handkikare.

Pris: 4.879 kr (REA) – Köp Vortex Diamondback 20-60×60 på pnjakt.se

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela