Bästa Poolvärmare 2024! (Bäst i test) – Poolvärmepump

Bästa Poolvärmare 2022! (Bäst i test) - Poolvärmepump

Här hittar du bästa poolvärmaren 2024! Vi har jämfört poolvärmepumpar i olika kategorier och prisklasser! Om du vill få ut det mesta av din utomhuspool är en poolvärmare ett måste. Det är en stor investering eftersom de kan vara ganska dyra, men en värdefull sådan! Tänk på den lyckliga känslan av att alltid ha perfekt temperatur i poolen, plus att de hjälper till att förlänga poolsäsongen. Utan en poolvärmepump kan det bli ett riktigt kyligt dopp i slutet av sommaren.

Det finns flera typer av poolvärmare som du kan köpa idag, inklusive gas-, el- och soldrivna modeller. Vissa har till och med svalkande förmåga och kan sänka temperaturen i poolen under riktigt varma dagar. Oavsett vilket alternativ du väljer, så får man oftast det man betalar för. Läs vidare för våra bästa rekommendationer för poolvärmare, plus råd att tänka på innan köpet.

Poolvärmare håller vattnet behagligt för dig och dina nära och kära så att du kan njuta av ett bad oavsett väder. Även om de har använts i olika former i årtionden, så har det gjorts många innovationer i några av de bästa poolvärmarna på marknaden just nu. De finns i gas-, el- eller soldrivna typer, och alla har styrkor och svagheter.

Vilken poolvärmepump är bäst?

En elektrisk poolvärmare faller mellan gas och sol värmepumpar vad gäller effektivitet och energibesparing. Att välja den bästa poolvärmaren för din pool innebär att ta hänsyn till storleken på poolen, typen av pool (ovan eller nere) och medeltemperaturerna där du bor. Om du bor i ett kallare klimat (som sverige), är poolvärmare baserad på solenergi kanske inte det bästa valet. värmepumpen eller gaspoolvärmaren är kanske ett bättra alternativ. En gaspoolvärmare värmer ditt vatten snabbare och fungerar bättre i kallare temperaturer. Men värmepumpen är mer energieffektiv och du kommer att spendera mindre pengar på att driva den. För dem i soligare klimat som inte har något emot att vänta en dag eller två på att vattnet ska värmas upp, är en solvärmare ett bra alternativ.

Denna lista över rekommenderade poolvärmare tar hänsyn till dessa faktorer, plus typ, värde och enkel installation. Var och en av poolvärmarna på listan granskades noggrant när det gäller prestanda och kundnöjdhet.

Bästa poolvärmepumpen 2024 (Bäst i test)

 1. Swim & Fun Heat Booster Inverter Pro (Bästa poolvärmare 2024 – Bäst i test)
 2. Heat Booster Inverter Pro 11k värmepump till pool (Bra poolvärmepump)
 3. Poolvärmepump 6,2kW Mitsubishi-kompressor (Prisvärd poolvärmare)
 4. Splash 3,4kW poolvärmepump till ovanmarkspool (Billig värmepump till pool ovan mark)

Swim & Fun Heat Booster Inverter Pro (Bästa poolvärmare 2024 – Bäst i test)

Swim & Fun Heat Booster Inverter Pro (Bästa poolvärmare 2022 - Bäst i test)

Här har du en värmepump som ligger lite högre upp på listan än många andra. Dess material i rostfritt stål, som bland annat passar för de pooler som är belägna på platser där det kan vara väldigt svajande i temperaturerna.

En av anledningarna till att detta är en av lyxmodellerna är för att den är utrustad med japansk inverterteknik, COP. Som ser till att den ger en effekt som är upp till 16 gånger energiförbrukningen.

När luften i närheten ligger på en temperatur mellan +12 °C och +40 °C kommer värmepumpen behålla den önskade temperaturen. Istället för att stanna vid uppnådd temperatur och så kallat vila tills den åter behöver startas, så är denna istället igång hela tiden. Tills man själv väljer att stänga av den.

Om du vill ha fler funktioner som ger dig smarta lösningar, kan du få bra nytta av den kostnadsfria appen. Till exempel som att aktivera värmepumpen även när du inte är i närheten av den.

 • En 16 kW värmepump i det tåliga materialet rostfritt stål
 • Styr din värmepump smidigt via en app
 • Utrustad med den japanska invertertekniken COP
 • Ska endast användas i pooler utomhus
 • Med stöd av PVC och titanrör i värmeväxlaren blir den mer tålig i både klor- och saltvatten
Köp Swim & Fun Heat Booster Inverter Pro till rea pris från proffsmagasinet.se

Heat Booster Inverter Pro 11k värmepump till pool (Bra poolvärmepump)

Heat Booster Inverter Pro 11k värmepump till pool (Bra poolvärmepump)

Poolen finns ju där för att användas och med en värmepump som effektivt förser den med bra vattentemperatur, kommer den automatiskt användas oftare.

Invertervärmepump på 11 kW som är tillverkad i materialet rostfritt stål, vilket är extra passande för det svenska klimatet. Värmepump kan du styra på ett smidigare sätt genom att ladda ner den kostnadsfria appen.

Där finner du bland funktioner som att påbörja uppvärmning av poolen, oavsett var du är. Vilket är väldigt smidigt. Då kommer poolen vara redo för användning direkt när man kommer hem. Vilket även gör att ens pool kommer till mer användning.

Ju mindre skillnad mellan temperatur i luften och i vattnet, desto lättare blir det för värmepumpen att få upp värmen i poolen och sen se till att den önskade temperaturen behålls i poolvattnet.

För att värmepumpen ska bli extra hållbar i pooler, vare sig det gäller klor eller saltvatten, har dess värmeväxlare försetts med PVC och titanrör.

 • Enkel styrning via en app på din smartphone
 • Rekommenderas för pool volymer mellan 15 och 60 m³, men klarar upp till 65 m³
 • Håller jämn temperatur mellan -12 °C och + 40 °C
 • Endast för pooler utomhus
 • Vid leverans tillkommer även ett överdrag för att användas under vintern
Köp Heat Booster Inverter Pro 11k till kampanj pris från proffsmagasinet.se

Poolvärmepump 6,2kW Mitsubishi-kompressor (Prisvärd poolvärmare)

Poolvärmepump 6,2kW Mitsubishi-kompressor (Prisvärd poolvärmare)

 

Även om många önskar en egen pool för att enkelt kunna svalka sig under varma dagar, så är det ju mer avkopplande om man kan ha en mer behaglig temperatur på vattnet. Denna värmepump för pooler upp till en vattenvolym av 30 kubikmeter har en stor LCD-display så man tydligt kan urskilja alla inställningar.

Inställningarna är lätta att tyda på den stora skärmen, vilken även kan tas bort från pumpen. Poolvärmepumpen är designad att vara enkel att installera, men en del föredrar ändå att välja till installation av professionell installatör.

Tänk på att det är många faktorer som spelar roll gällande tiden för uppvärmning av poolen och hur stor yta poolvärmepumpen klarar av att värma upp. Faktorer som om det finns tak över poolen, utomhustemperaturen och hur varm poolen ska hållas. Därmed kan det vara en god idé med att diskutera med experterna, även om det inte finns en tydlig mall på hur hög maxeffekt eller vilken modell som passar dina behov.

 • Värmepumpen arbetar väldigt tyst, med sin kompressor från Mitsubishi
 • Enkel att installera, men är möjligt att enkelt även välja en professionell installatör med leveransen
 • Lätt att hantera då den kommer med en stor LCD-display som även kan tas bort från värmepumpen, om det skulle vara önskvärt
 • Fungerar även bra i saltvatten
 • Hög kvalitet och materialet titanium i värmeväxlarna ger kompressorgaranti på sju år
Köp Poolvärmepump 6,2kW Mitsubishi-kompressor till rea pris från outl1.se

Splash 3,4kW poolvärmepump till ovanmarkspool (Billig värmepump till pool ovan mark)

Splash 3,4kW poolvärmepump till ovanmarkspool (Billig värmepump till pool ovan mark)

 

Oavsett storlek på sin pool och vilket användningssyfte man har med den, så uppskattas det av merparten att enkelt kunna värma upp vattnet till en mer avkopplande temperatur. Även om poolen ska nyttjas en av de heta sommardagarna önskar man oftast inte stor temperaturskillnad på luften och vattnet i poolen.

Poolvärmepump Splash riktar sig till pooler som är belägna ovan marken och med en storlek upp till 10 kubikmeter. Om poolen även är tänkt att användas under kallare årstider eller klockslag kan det hända att denna värmepump inte är tillräcklig för större än till exempel 5 kubikmeter. Samtidigt kan den vara tillräcklig för lite större pooler om det inte är större skillnad på önskad temperatur.

Designad för att vara enkel att installera med tekniken Plug and Play, men om man är mer trygg med professionell hjälp kan man enkelt få det med sig från leverantören. När den väl är installerad sköter man alla inställningar via en LCD-display som tydligt visar upp informationen på skärmen.

 • Möjligt att välja en temperatur på vattnet mellan 10 och 43 grader
 • Hög kvalitet och motståndskraftig mot kemikalier med värmeväxlare i titanium
 • Rekommenderad användning är till pooler upp till 10 kubikmeter
 • Enkel installation med två slangar och sedan en elkontakt till elnätet
 • Ger 30% högre effekt jämfört med många andra liknande värmepumpar
Köp Splash 3,4kW poolvärmepump till ovanmarkspool  till rea pris från outl1.se

Se alla poolvärmepumpar..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela