Bästa Poolrobot 2024! (Bäst i test) – Pooldammsugare

Om man vill hitta den bästa poolroboten kan det vara svårt att veta vilken man ska välja. Den här guiden hjälper dig att hitta den bästa poolroboten och det underlättar vid köpet. Vi har gått igenom tester och läst recensioner för att hitta den bästa pooldammsugaren. Man kanske vill hitta en prisvärd poolrobot eller en bra billig poolrobot. Det finns många olika modeller som passar olika bra beroende på vad man vill ha. Man kanske behöver en batteridriven pooldammsugare eller batteridriven poolrobot. En liten pooldammsugare räcker om man inte har en så stor pool.

Köpet blir enklare om man vet man vill ha och läser på innan för att kunna hitta den bästa poolroboten 2024. Det finns många att välja på och det kan skilja en del beroende på modell så det är bra att kolla på de tekniska specifikationerna också.

Vilken poolrobot är bäst?

Det kan vara svårt att göra rent poolen själv och en pooldammsugare håller poolen fräsch och underlättar för poolens rengöringssystem. En poolrobot bör vara lätt att använda och rengör effektivt för att den ska bli bäst i test. En poolrobot som klarar trappor kan vara bra om man har det i poolen. En trådlös pooldammsugare är smidigt om man inte har ett eluttag i närheten av poolen. En poolrobot för ovanmarkspool är ett bra sätt att enkelt hålla rent poolen. Om man köper en poolrobot krävs inte så mycket underhåll och rengöringen sköter sig själv för att spara tid. Den bästa poolroboten beror på flera delar såsom prestanda, användarvänlighet och kvalitet. Det är också viktigt att tänka på räckvidd, garanti och funktioner för att kunna hitta den som passar bäst.

Poolrengöring med en robot gör det enkelt att sköta poolen och om man håller rent poolen kontinuerligt blir det lättare att hålla smutsen borta. En poolstädare robot är ett bra sätt att hålla ordning på poolen utan att det samlas en massa smuts som inte går att få bort. Man kanske vill ha en väggående poolrobot för att kunna göra rent hela poolen. En poolrobot som kan tvätta botten och väggar snabbt och smidigt underlättar. Med en självgående pooldammsugare blir rengöringen enkel och snabb utan att man behöver ha en massa olika rengöringsredskap. När man köper en pooldammsugare på nätet kan man få ett bra pris och hemkörning. Det finns många olika modeller oavsett behov och budget och nedan finns några bra alternativ att välja på.

Bästa bästa poolroboten 2024 (Bäst i test)

 1. Swim & Fun PoolRaptor (Bästa robotdammsugaren – Bäst i test)
 2. Poolroboten Opson WS (Bra trådlös väggående poolrobot)
 3. Raptor Poolrobot (Prisvärd poolrobot, väggående med Bluetooth)
 4. Swim & Fun Scooby Poolrobot (Bra poolrobot för botten och väggar)
 5. Frisbee Poolrobot (Liten, bra och billig poolrobot)

Swim & Fun PoolRaptor (Bästa robotdammsugaren – Bäst i test)

Swim & Fun PoolRaptor (Bästa robotdammsugaren - Bäst i test)

En effektiv poolrobot som rengör väggar och golv i en pool upp till storleken av 200 m². Samtidigt som PoolRaptor tar hand om rengöring av golv och väggar, så passar den även på att filtrera vattnet. Vid utbyte av detta filter är det enkelt ordnat från toppen av roboten.

Vid rengöring av poolroboten öppnas den lätt upp på ovansidan och sen kan man bara skölja av med vattenslangen. Vilket kan vara bra att ha som vana, varje gång den inte ska användas.

Genom att ladda ner och installera den tillhörande appen blir det ännu mer smidigt med att hantera PoolRaptor. Så länge den ligger i poolen redan, är det enkelt att aktivera den genom att välja ett av de tre program som medföljer poolroboten. Sen sätter den igång med rengöringen.

 • Effektiv rengöring av poolens botten, sidor och ända upp till vattenlinjen
 • Välj mellan tre olika rengöringsprogram som roboten ska rätta sig efter
 • Drivs av en kabel men den kommer hela tiden att flyta på vattenytan
 • Flytkabel på 18 meter
 • Enkelt byte av filter från toppen
 • Snabb rengöring av poolroboten med vattenslangen
 • Tar sig inte självmant upp från poolen
 • Max hastighet poolroboten jobbar i är 12.5 meter per minut
 • Utan kabel väger roboten 12.5 kg
Köp Swim & Fun PoolRaptor från proffsmagasinet.se

Poolroboten Opson WS (Bra trådlös väggående poolrobot)

Poolroboten Opson WS (Bra trådlös väggående poolrobot)

Vardagslyxen med nära tillgång till en pool är något allt fler önskar sig. Både för att kunna svalka sig under varma dagar, men även för att många anser att det är en avslappnande aktivitet. Det blir även mer avslappnande om poolägaren inte behöver lägga mycket tid eller energi på att se till att poolen är ren och fräsch.

Denna poolrobot rengör både väggar och golv på ett effektivt sätt, och dess batteri håller upp till två timmar. Batteriet behöver sen laddas 4-5 timmar för att klara ytterligare två timmars arbete. Vilket självklart beror på hur mycket smuts som finns och hur stor poolen är. När robotens batteri börjar ta slut går den automatiskt upp till ytan.

Under poolroboten finns två rollers som skrubbar golv och väggar samtidigt som det sugs upp smuts i dubbla insug. På så vis kan roboten rengöra både snabbt och effektivt. Den är så snabb att den rengör 10 meter per minut och klarar 16 kubikmeter per timme.

 • Rengör 16 kubikmeter per timme och ett fulladdat batteri håller 2 timmar
 • Poolroboten rengör lika effektivt på väggar som på golv
 • Rengör på en hastighet av 10 meter per minut
 • Krävs inga kablar eller sladdar för att roboten ska kunna arbeta
 • Batteriet är åter fulladdat efter 4-5 timmar
Köp Poolroboten Opson WS från outl1.se

Raptor Poolrobot (Prisvärd poolrobot, väggående med Bluetooth)

Raptor Poolrobot (Prisvärd poolrobot, väggående med Bluetooth)

Njut av solen, grillning eller annat medan en robot rengör poolen åt dig. Med hjälp av en poolrobot blir det lättare att hålla poolen i gott skick och därmed kommer den ju även få längre hållbarhet.

En poolrobot som med enkelhet kan rengöra både golv och väggar, snabbt och med goda resultat. Den kan ta sig ända upp till vattenlinjen men självklart tar den sig inte själv ut ur poolen. Hastigheten på rengöringen är 20 kubikmeter per timme och den klarar en yta på upp till 200 kvm.

Med denna poolrobot behöver du inte tänka på hur länge batteriet håller, då denna drivs av en elkabel, som är 18 meter lång. Denna modell är designad för att klara större pooler och kan suga upp stor mängd smuts, inkluderat alger och annat som sitter fast lite djupare.

 • Rengör både väggar och golv i din pool, men det är möjligt att låta roboten enbart rengöra antingen väggar eller golv
 • Klarar ett vattendjup på ner till 2 meter
 • Ingår en elkabel på 18 meter
 • Kan styras med hjälp av bluetooth och via en app som du laddar ner till din smartphone
 • Möjlighet med ett lägre pris för att det inte finns mellanhänder
 • Ingår fri frakt i köpet
Köp Raptor Poolrobot från outl1.se

Swim & Fun Scooby Poolrobot (Bra poolrobot för botten och väggar)

Swim & Fun Scooby Poolrobot (Bra poolrobot för botten och väggar)

Underhållning av poolen underlättas med en robot som kan rengöra både väggar och golv. Då kan din pool alltid vara redo för att utnyttjas. Samtidigt försäkrar man en längre hållbarhet på poolen. Med regelbunden rengöring av hela poolen förhindrar man att smuts och bakterier sliter på poolens delar.

Alla robotar arbetar på sitt eget sätt. Denna modell fungerar genom att den suger sig fast på underlaget och genomför en effektiv rengöring från golv och upp till vattenlinjen. Därmed kan din pool alltid vara fri från smuts och fula smutsiga linjer. Dessutom kommer denna modell med ett filter som samtidigt kommer se till att filtrera bort partiklar från vattnet i din pool.

Swim & Fun Scooby drivs med en elkabel och du behöver inte oroa dig för att den ska trassla till sig under tiden roboten arbetar. Tack vare kabelsystemet Anti-Twist, som förhindrar detta problem.

 • Fungerar bra för pooler upp till en storlek på 10 x 5 meter och med ett maxdjup på 2.5 meter
 • Effektiv rengöring av både väggar och golv samt vattenlinjen, där det lätt samlas smuts
 • Filtrerar bort partiklar från vattnet, ner till 0.59 mm
 • Kabelsystemet Anti-Twist förhindrar att kabeln trasslar till sig under användandet
 • Levereras utan extra kostnad
Köp Swim & Fun Scooby Poolrobot från kjell.com

Frisbee Poolrobot (Liten, bra och billig poolrobot)

Frisbee Poolrobot (Liten, bra och billig poolrobot)

Genom att regelbundet rengöra hela poolen ökar man livslängden på poolen och man är säker på att det alltid finns fräscht vatten att doppa sig i. Även om man har en mindre pool så blir det väldigt snart ett omfattande jobb att själv ta hand om rengöringen. Därmed kan det vara en god idé med att istället aktivera en poolrobot.

Frisbee poolrobot behöver ingen kabel för att fungera effektivt, vilket många känner är en stor fördel. Frisbee tar hand om rengöringen i perioder om 60 minuter och under denna tid kan den suga upp smuts och andra partiklar upp till en yta på 25 m² och ner till ett djup på 2 meter.

 • När batterinivån börjar bli för låg kör poolroboten direkt till poolkanten
 • Finns ett flytande rep på ovansidan av poolroboten, som används för att plocka upp roboten
 • Fungerar i pooler upp till en yta på 25 m²
 • Rengör endast golvytan i poolen och tar sig ner till ett djup på 2 meter
 • Klarar av att suga upp partiklar ner till en storlek på 0.18 mm
 • Enkel rengöring av poolroboten genom att bara spola av den med vattenslangen
 • Behöver 3-4 timmar innan den åter är fulladdad och redo för ny rengöring
Köp Frisbee Poolrobot från proffsmagasinet.se

Se alla pooldammsugare..

 

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela