Köpa bästa jaktstället 2024 – Vilket jaktställ ska man välja?

Bästa jaktstället 2020

Det finns inte så många utomhusaktiviteter där valet av utrustning har så avgörande betydelse som vid jakt. Vid sidan av jaktvapnet är det troligtvis jaktkläderna som mest påverkar hur lyckad upplevelsen ute i vildmarken kommer att vara. Ett jaktställ med både byxor och jacka i samma modell och märke är att föredra. Oftast blir det mycket billigare att köpa ett jaktställ istället för att köpa byxa och jacka separat. Men vilket jakställ är bäst och vilken modell ska man köpa?

Det är inte helt lätt att välja jaktställ eftersom det finns så många märken och modeller att välja mellan. Vi listar bästa jaktstället i olika kategorier och prisklasser så att det ska bli lättare för dig att köpa ett riktigt schysst jaktställ inför jaktsäsongen.

Bästa jaktstället 2024 Är:

1. Pumori Sarek Jaktställ 2.0 (Bästa jaktstället ”Bäst i test”)
2. Pumori Stalker Lite (Bra prisvärt jaktställ)
3. Shooterking Lynx (Bästa vinter jaktställ)
4. Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze (Bra och billigt jaktställ)
5. Pumori Sarek (Bästa jaktställ för dam)


Pumori Sarek Jaktställ 2.0 (Bästa jaktstället ”Bäst i test”)

Pumori Sarek Jaktställ 2.0 (Bästa jaktstället Bäst i test)

Sarek Jaktställ 2.0 från Pumori är ett populärt jaktställ och en uppdaterad modell av föregångaren. Nu har byxan justerbara benslut vilket är en efterfrågad egenskap eftersom det annars kan bli lite trångt över vissa stövlar och kängor. Fickorna är dessutom lite djupare så att man får bättre plats med den utrustning man har med sig på jakten. Byxan har snölås och YKK-dragkedjor, ventilationsfickor, hängselknappar och en gummerad list invändigt för att hålla skjorta/t-shirt på plats.

Pumori är ett sprillans nytt varumärke inom jakt och outdoorkläder. De tillverkar jaktkläder som är anpassade efter det nordiska klimatet med mycket regn och kalla vindar. Jaktkläderna är tillverkade i samarbete med erfarna jägare för att vara säker på att de uppfyller jägares önskemål ute i fältet. Sarek klädserie är gjorda för att klara tuff terräng och varierande väder. Du kan justera jaktstället efter temperatur med hjälp av ventileringsfickor så att det inte blir för varmt eller kallt.

Jackan har hög krage och den justerbara luvan skyddar dig från kalla vindar och regn. Det finns radiofickor på båda sidor av jackan så den passar både vänster och högerskyttar.

Jaktstället är gjord i borstad polyester som ger ifrån sig minimalt med ljud under jakten vilket underlättar när man smyger.

Detta är ett riktigt bra jaktställ som är mycket populärt bland jägare och ett perfekt köp om man vill ha bästa jaktstället 2021! Det säljs dessutom på rea just nu på pnjakt.se så det är ett riktigt bra köp.

Köp Pumori Sarek Jaktställ 2.0 till rea pris från pnjakt.se


Pumori Stalker Lite (Bra prisvärt jaktställ)

När man ska ut på jakt är det viktigt att man känner man har med sig korrekt utrustning. En stor del är de kläder och skor man har med sig under dagen. I synnerhet om man avser vara ute en längre tid eller större delar av året.

Detta jaktställ är tillverkat av 100% polyester är både lätt i vikt och är tystlåtet under rörelserna. Det finns även gott om fickor för att man ska kunna organisera sina tillbehör smidigare och att man lätt kommer åt dem. Det finns radioficka som gynnar både höger- och vänsterskyttar, en mindre innerficka samt magfickor och lårfickor som har gott om plats.

För jägaren som är väldigt aktiva är det viktigt med plagg som andas bra och som torkar snabbt. Vilket detta membranfria jaktställ kan uppfylla. Därmed fungerar det bra både för varmare och kyligare jaktdagar. Med ställbar midja och benslut kan man snabbt anpassa stället efter dagens behov eller väder.

  • Tillverkat i materialet polyester
  • Jaktstället andas väldigt bra då det är membranfritt
  • Ett jaktställ som både är lätt i vikt och som är tystlåtet
  • Finns flera fickor: radiofickor, innerficka, magfickor och lårfickor
  • Bensluten är både ställbara och öppningsbara
  • Ställbar midja och huva

Köp Pumori Stalker Lite till rea pris från pnjakt.se


Shooterking Lynx (Bästa vinter jaktstället)

Shooterking Lynx (Bästa vinter jaktstället)

Detta jaktställ är mycket prisvärt och relativt billig för att hålla så bra kvalitet. Jaktstället har vit kamouflage som gör att du blir svårare att upptäcka när det är snö ute. Det är ett perfekt vinter jaktställ. Jackan är slitstark och andningsbar med ventilationsöppning under armarna. Huvan är justerbar och det går att ta av den när den inte behövs. Ärmslut och midja är även som justerbara och jackan har en radioficka på vänster sida.

Byxorna är justerbara vid vaden och har ställbart benslut och snölås. Midjan är elastisk och det finns anti-glidband för att hålla skjorta eller underställ på plats. Byxorna har YKK-dragkedjor och benfickor.Både jackan och byxan har corduraförstärkning på utsatta ställen vilket gör jackan extra slitstark och hållbar. Själv klart är detta vinter jaktställ även vattentät.

Köp Shooterking Lynx till kampanj pris från pnjakt.se


Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze (Bra och billigt jaktställ)

Pinewood Wolf Lite (Bra och billigt jaktställ)

Här har vi ett riktigt bra och billigt jaktställ för dig som inte vill spendera allt för mycket pengar. Har man låg budget så är detta jaktställ ett perfekt val då det är mycket prisvärt med tanke på att det håller hög kvalitet trots det billiga priset

Jaktstället är vind och vattentätt så det klarar det hårda nordiska klimatet. Jackan har många användbara fickor med fleecefodrade värmefickor där man kan ha ammunitionen lättillgänglig utan att det skramlar. Byxorna och jackan har bra ventilering och är justerbara för bra komfort. Det är ett slitstark jaktställ med extra förstärkningar där det behövs.

Jaktstället har brun och orange färg vilket gör att du lätt kan upptäckas av andra jägare utan att bytesdjuren får syn på dig eftersom de inte kan uppfatta färgen orange.

Köp Pinewood Wolf Lite Ap/Blaze till reducerat pris från pnjakt.se


Pumori Sarek (Bästa jaktställ för dam)

Pumori Sarek (Bästa jaktställ för dam)

Detta jaktställ är samma modell som det populära herr jaktstället Pumori Sarek men är anpassad för att passa kvinnor. Det finns inte jättemycket att välja mellan när man letar efter det bästa jaktstället för dam men lyckligtvis är Pumori Sarek dam jaktställ av absolut toppklass och ett riktigt bra val om man vill ha det allra bästa.

Sarek Dam är en klädserie gjord för hastiga väderomslag, krävande vandringar och frostiga mornar. Ett plagg som du enkelt justerar med hjälp av ventileringsfickor beroende på temperatur och aktivitet. Just nu är Pumori Sarek prissänkt så passa på inför höst/vintersäsongen.

Köp Pumori Sarek Jaktställ Dam till rea pris från pnjakt.se


Top 3 bästa butikerna för att köpa jaktställ
  1. pnjakt.se
  2. Outnorth.se
  3. outdoorexperten.se

Vilket jaktställ ska jag välja?

Man vill ha ett jaktställ med väl kamouflerat mönster som får dig att smälta in i omgivningen för att undgå att bli upptäckt av bytesdjuren. Det är viktigt att jakstället andas och håller dig varm även när det är kallt ute.

Det finns en uppsjö av olika jaktkläder på marknaden idag så det kan vara svårt att veta vilken man ska välja. Här kommer en liten guide som hjälper dig att köpa bästa jaktstället 2022.

Det finns några egenskaper som är man alltid bör ha i åtanke när man köper jaktställ oavsett om man jagar hjort, älg, vildsvin eller något annat byte. Eftersom det finns så många olika jaktställ på marknaden kan det vara svårare än vad det behöver vara att välja jaktkläder. Det kan vara tidskrävande att läsa om alla de olika för och nackdelarna med olika jaktställ så den här artikeln ger dig en snabb översikt. Efter att ha läst detta kommer du veta precis vad man bör tänka på när man ska välja jaktställ.

Vilket material ska man välja när man köper jaktkläder?

Eftersom det ofta är kallt och ruggigt väder när man är ute på jakt så är det viktigt att man köper jaktkläder i ett material som håller dig varm även efter många timmar ute i skogen. Isoleringen är avgörande så att du inte blir kall men samtidigt måste materialet andas och släppa ut fukt. Att jaga innebär mycket springande och fysisk aktivitet innebär att man svettas mycket och därför är det så viktigt att materialet släpper ut så mycket fukt som möjligt.

En kombination av bomull och syntetiskt material passar utmärkt för ändamålet. Den bästa bomullen för jaktkläder är merinoull eftersom den lätt, andas bra och kliar mindre än vanlig bomull.

Jämför med syntet så isolerar bomull mer och tenderar att inte vara lika illaluktande efter ett svettigt pass ute i skogen. Syntet är mycket billigare och även om materialet inte har lika bra egenskaper som bomull är det ett bra alternativ i de flesta fall.

Tre lager för bästa möjliga skydd mot väder och vind

För att ge ett så bra skydd som möjligt mot regn, vind och kyla så har ett system med tre olika lagar visat sig vara bäst. Dessa tre lager fungerar tillsammans för att skydda mot vindar, förbättra isoleringen och minska svett vid fysisk aktivitet. Flera lager ger dig också möjligheten att ta av ett plagg om du skulle bli för varm.

Första lagret – Underställ

Underställ

Se alla underställ
Underställ för dam

Understället ska antingen vara av bomull eller syntet. Detta lager är tänkt att dra åt sig fukt som skapas när kroppen svettas och bidrar till bättre isolering. Man slipper känslan av att ha fuktiga och kalla kläder på sig. För jakt är det bättre med bomull eftersom det isolerar bättre och är mindre illaluktande. Du kommer att hålla dig varmare med bomull när det är kallt och blött ute.

Om du kommer att gå långa sträckor eller springa mycket bör man ha ganska tunt underställ och om man bara ska sitta i ett jakttorn och vänta behöver man lite tjockare material med bättre isolering.

Andra lagret – Jakttröja

Jakttröja

Se alla jakttröjor
Jakttröjor för dam

Jakttröjan är till för att förbättra isoleringen och hålla dig varm. Man bör välja tjocklek på tröjan beroende på hur aktiv man kommer vara och hur kallt det är ute. Materialet bör vara bomull eller fleece som ger värme samtidigt som materialet andas. En långärmad tröja med dragkedja är ett bra val.

Även om tröjan oftast kommer täckas av jackan är det smart att köpa en mörkgrön eller brun jakttröja som inte sticker ut så mycket. Man bör undvika klara ljusa färger eftersom de inte smälter in lika bra.

Tredje lagret – Jaktstället

Jaktställ

Se alla jaktställ
Se alla jaktbyxor
Se alla Jaktjackor

Jaktbyxor för dam
Jaktjackor för dam

Alla lager är viktiga men jaktstället bör man välja med omsorg. Jaktstället skyddar dig från regn och vind och utan det så kommer jakten inte att bli trevlig. Utmaningen är att jaktstället måste kunna andas samtidigt som det ska ge skydd mot vind och regn. Om det är vinter behöver du ett tyngre och tjockare jaktställ men isoleringen från jakttröjan håller dig varm i någorlunda milt väder.

Man bör tänka på att materialet ger ifrån sig så lite ljud som möjligt när man rör sig så att man inte skrämmer bort bytesdjuren.

Vilket kamouflage mönster ska man välja?

Ett bra kamouflage mönster är av stor vikt när man köper jaktställ. Många menar att vikten av kamouflage är överskattad men det är bara logiskt att man blir svårare att upptäcka om man är bra kamouflerad. Alla kan komma överens om att kamouflaget i alla fall ger en viss fördel och det ser väldigt coolt och snyggt ut om inte annat.

Jaktstället bör ha ett kamouflage mönster som smälter in i den omgivning som du befinner dig i under jakten. Jagar man till exempel på vintern bör man ha ljus kamouflage.

Varför är det vanligt med orange färg på jaktställ?

Jaktställ Orange

Hur kommer det sig att jaktkläder ofta har skrikande orange färg? Borde inte detta synas väldigt mycket och skrämma bort bytesdjuren?

Anledningen är att man har orange klädsel av säkerhetsskäl. Man ska kunna se en jägare i skogen för att undvika våda skott. Detta är extra viktigt för hundförare eller under eftersök.

Hur vida bytesdjur kan se orange färg råder det lite delade meningar om. De flesta däggdjur är endast känsliga för blått och grönt och ser i en brun, grå, vit färgskala. De kan inte urskilja röd eller orange färg.

Jägare som har orangefärgade jaktkläder märker inte av att de skulle vara lättare för bytesdjur att upptäcka.

Har du testat någon av dessa jaktställ? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela