Köpa Bästa Jaktkängorna 2024 (Bäst I Test)

Bästa jaktkängorna 2020

Förutom att välja ett bra jaktvapen så är kanske det näst viktigaste att hitta ett par riktigt bra jaktkängor inför jaktsäsongen.

Om du ska köpa ny jaktutrustningen för bättre och effektivare jakt så bör sköna, varma och vattentäta jaktkängor vara nära toppen av priolistan.

Man vill ha kängor av bra kvalitet som är anpassade för jägarens unika behov. Att ge sig ut på jakt utan att ha ett par riktigt schyssta jaktkängor blir troligtvis ingen rolig upplevelse. Man vill inte gå runt i skogen med blöta skor och kalla fötter.

Att utnämna bästa jaktkängorna för alla situationer och behov är naturligtvis väldigt svårt men det finns ändå några egenskaper som är universella och som man alltid vill att ett par riktigt bra jaktkängor ska ha, så som bra passning, stabilitet, kvalitet, vattentäthet osv.

Vi har utsett bästa jaktkängan 2024 baserad på ett flertal recensioner, tester och omdömen.

Bästa jaktkängorna 2024 är:

Crispi Titan GTX (bästa jaktkängan 2022) – Pris: 3. 295 kr
Härkila Pro Hunter GTX 10 (bra alternativ) – Pris: 3. 495 kr
Chiruca Trapper Extreme (Mest prisvärd) – Pris: 1. 495 kr


Crispi Titan GTX – Bästa jaktkängan 2024 (bäst i test)

Crispi Titan GTX

En riktigt bra Gore-tex känga som har fått hela 9.7 av 10 i betyg. De har allt man kan önska sig av ett par riktigt bra jaktkängor. Vattentäthet, passform, kvalitet, tålighet och isolering är alla utomordentligt bra. De är inte de billigaste jaktkängorna man kan köpa men de är ändå väldigt prisvärda och populära.

Det är ingen tvekan om att Crispi Titan GTX är ett väldigt bra köp.

pnjakt.se
Pris: 3.095 kr – Gå till butik
Outdoorexperten.se
Pris: 3.195 kr – Gå till butik

Härkila Pro Hunter GTX 10 (Bra alternativ)

Härkila Pro Hunter GTX 10

Härkila Pro Hunter GTX 10 är ett bra alternativ till Crispi Titan GTX. Båda dessa kängor är riktigt bra och det handlar snarare om vad man personligen föredrar om man ska välja mellan dessa jaktkängor. Crispi Titan GTX har fått något bättre betyg och säljs för närvarade till ett lite lägre pris så de toppar listan över bästa jaktkängorna 2019 och 2020.

Men Härkila Pro Hunter GTX 10 är snygga, hållbara, vattentäta och mycket bekväma eftersom kängan är ganska lätt och har en relativt flexibel sula. De andas dessutom bra vilket ytterligare bidrar till att Härkila Pro Hunter GTX 10 är bekväma att ha på sig.

Perfekta för dig som vill ha bekväma och slitstarka jaktkängor som tål ruggigt väder

Bästa pris för Härkila Pro Hunter GTX 10 med KEVLAR

pnjakt.se

Härkila Pro Hunter GTX 10 KEVLAR – Pris: 3.495 kr

Chiruca Trapper Extreme – Mest prisvärda jaktkängan 2024

Chiruca Trapper Extreme säljs just nu för halva priset på pnjakt.se vilket gör dom till de mest prisvärda jaktkängorna just nu. Den är gjord i Gore-tex vilket är ett fantastiskt bra material för vattentäthet och isolering.  Perfekt för dig som vill kunna gå tyst och ha mer känsla med underlaget.

Passa på att köpa denna jaktkänga för halva priset!

Pris: 1.495 kr (tillfälligt) – Köp Chiruca Trapper Extreme för halva priset på pnjakt.se

Topp 3 bästa butikerna att köpa jaktkängor
  1. outnorth.se
  2. pnjakt.se
  3. outdoorexperten.se

Skillnaden mellan jaktkängor och vandringskängor

Det är skillnad mellan jaktkängor och vanliga vandringskängor. En vandringskänga är gjord för att gå långa sträckor med, de är designade för att vara lättare och ha en mer flexibel sula.

De andas också bra och har vanligtvis inte så mycket isolering. En vandringskänga skyddar inte underbenet lika bra som en jaktkänga eftersom de vanligtvis är mycket lägre.

En bra jaktkänga skyddar underbenet mot tjocka buskar, grenar och annan tuff terräng.

Man ska även kunna gå i våtmark och vattendrag utan att behöva bli blöt om fötterna. Det är inte kul att gå runt med blöta och kalla fötter en hel dag.

Därför är det av högsta vikt att kängorna är vattentäta och isolerade så att man håller sig varm om fötterna. Detta är särskilt viktigt under kalla och regniga årstider så som höst och vinter.

Vad ska man tänka på när man köper jaktkängor?

När man ska köpa jaktkängor så gäller det att veta vilka egenskaper en bra jaktkänga bör ha. Här är en liten guide över vad man ska ha i åtanke när man väljer jaktkängor inför jakten.

Bra fäste så att man inte halkar

Först och främst så vill man ha en sula som ger bra fäste så att man inte halkar. Det kan bli väldigt halt när det är blött ute och man vill inte halka och slå sig under jakten.

Skydd och stabilitet

Områden krig hälen och tårna bör vara förstärkta och stabila medans majoriteten av flexibiliteten på sulan ska vara i mitten där den böjs. Man vill även ha bra stabilitet runt vristen.

Bra passning

Det kanske viktigaste av allt är ju att jaktkängan känns skön och bekväm att ha på sig. Det kan vara svårt att veta vilken jaktkänga som passar just dig, speciellt om man köper skorna online.

Ofta så kan man gå efter vad andra har att säga om kängorna. Om alla som har provat jaktkängorna anser att de är sköna så är oddsen höga att även man själv kommer att tycka att kängorna är sköna.

Genom att läsa olika omdömen och recensioner kan man få en uppfattning om hur pass bekväma kängorna verkar vara även om det självklart inte är en garanti att de passar just dig.

Om de inte skulle passa brukar det vara ganska enkelt att bara skicka tillbaka jaktkängorna om man köper dom online.

Konstruktion och kvalitet

Vanligtvis så är det ganska tuff väderlek under jaktsäsongen och det kan slita rejält på ett par kängor. Därför är det så viktigt att köpa riktiga jaktkänga som håller hög kvalitet. Billiga jaktkängor som är dåligt konstruerade håller helt enkelt inte lika länge och det blir dyrare i längden om man måste köpa nya kängor.

Vattentäthet och isolering

Självklart måste jaktkängorna vara vattentäta. Har man inte vattentäta kängor så blir man snabbt blöt om fötterna bara genom att gå i blött gräs. När man väl har blivit blöt om fötterna så är det bara en tidsfråga innan man börjar frysa oavsett hur mycket isolering jaktkängorna har.

Isoleringen får man anpassa efter väderförhållandet. Ska man jaga under senhöst och vinter så behöver man välisolerade jaktkängor så att du håller dig varm.

För bra isolering och vattentäthet bör man köpa Gore-Tex kängor. Gore-Tex är ett mirakelmaterial för jägaren som uppfyller båda dessa behov.

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela