Bästa Jaktjackan 2024 (Bäst I Test)

Bästa jaktjackan 2020

En bra jaktjacka ska skydda mot alla väderlekar och få jägaren att smälta in i omgivningen för att inte bli upptäckt av bytesdjuren. Sen skadar det ju inte om jaktjackan är bekväm och har snygg design.

Gröna bruna och beige färger och kamouflage är vanligt och gör jägaren svårupptäckt under jakt i skog och vildmark. Ska man jaga på vintern finns det vita jaktjackor som passar bra.

Det är vanligt med orange färg på jaktkläder och det är till för att jägare ska synas bättre. Det är bara andra människor som uppmärksammar orange färg eftersom bytesdjuren inte kan se i den färgskalan.

Man ska kunna klara sig flera timmar i regn och kyla när man är ute på jakt och därför är det så viktigt att man har en riktigt bra jaktjacka på sig.

Materialet måste vara slitstarkt och kunna tåla och skydda mot tuff terräng så som buskage och grenar. Man vill även har bra fickor som ger plats åt jaktradio och patroner.

Det finns många olika märken, material, färger och modeller av jaktjackor så det är inte så lätt att veta vilken jaktjacka man ska köpa.

Vi har valt ut några riktigt bra jacktjackor som har fått extra bra omdömen så att du kan vara säker på att du köper en riktigt bra jacka inför jaktsäsongen.

Bästa jaktjackan 2024 är:
  1. Härkila Moose Hunter (Bästa jaktjackan)
  2. Härkila Pro Hunter X (Bra jaktjacka)
  3. Pinewood Red Deer (Bra och billig jaktjacka)
  4. Pinewood Pro Xtreme (Bra och prisvärt jaktjacka)

Härkila Moose Hunter – Bästa jaktjackan 2024 (Bäst i test)

Härkila Moose Hunter - Bästa jaktjackan

Moose Hunter Jaktjacka är tillsammans med tillhörande jaktbyxor även utnämnd till bästa jaktstället 2024 och 2023. Jackan är gjord i gore-tex membran vilket är ett fantastiskt material som isolerar och skyddar mot vatten väldigt bra.

Perfekt för dig som jagar under långa pass i regn och kyla med omväxlande rörlig jakt och stillasittande. Tack vare den unika materialsammansättningen är jackan helt vattentät samtidigt som isoleringen håller dig varm.

Materialet har stretch och är följsamt vilket gör jaktjackan väldigt bekväm att ha på sig.

Härkila Moose Hunter har dubbla radiofickor med gummerad utgång för antenn vilket gör att du kan bära med dig jaktradion utan att den är i vägen.

Jaktjackan har brun/grön kamouflage med orange färgade inslag för att smälta in i skogen samtidigt som andra jägare lätt ser dig.

Härkila Moose Hunter jaktjacka

Köp Moose Hunter Jaktjacka från pnjakt.se

Jacka Härkila Pro Hunter X (Bra jaktjacka)

Härkila Pro Hunter X

Härkila Pro Hunter X är en diskret och stilren jaktjacka från Härkila som saknar kamouflage och orangefärgade inslag men som ändå smälter in i de flesta vildmarksmiljöer.

Jackan är har vattentät GORE-TEX membran med bra andning och är extremt slitstark.

Precis som Härkila Moose Hunter ger denna jaktjacka stor rörelsefrihet och tyst jakt.

Härkila Pro Hunter X har följande egenskaper:

-Avtagbar huva som kan justeras med en hand
-Radioficka med dold dragkedja
-Värmefickor med quick load straps och dragkedja
-Rymliga fickor fram med patronhållare och dräneringshål
-Action back
-Ärmfickor med signalband

Perfekt för dig som vill ha en stilren och extremt slitstark jaktjacka som skyddar mot väder och vind.

Härkila Pro Hunter X jaktjacka

Produkten har utgått – Se alternativ

Pinewood Red Deer (Bästa billiga jaktjackan)

Billig Jaktjacka Pinewood Red Deer

Utan tvekan en av de mest prisvärda jaktjackorna på marknaden som dessutom är riktigt snygg och praktisk. Just bra design och funktion är något som utmärker denna jacka.

Pinewood Red Deer har dubbla framfickor samt invändiga ammunitionshållare för både hagel och kula.

Det finns en öppningsbar ventilation på sidan av jackan som man kan använda om det blir för varmt.

Jaktjackan är vattentät och slitstark med extra förstärkning vid utsatta områden. Tillsammans med Pinewood Red Deer jaktbyxor utnämndes denna jaktjacka till bästa budget jaktstället 2020 och 2021.

Det är utförsäljning av denna jaktjacka så passa på att köpa den till reducerat pris!

Pinewood Red Deer jaktjacka

Pris 1.395 krKöp Pinewood Red Deer till reducerat pris på pnjakt.se

Pinewood Hunter Pro Xtreme (Bra och prisvärt jaktjacka)

Pinewood Pro Xtreme

Ännu en mycket billig och prisvärd jaktjacka för dig som har låg budget. Stilren och diskret för dig som inte vill ha några orangefärgade inslag på jaktkläderna.

Pinewood Pro Xtreme är en mycket slitstark och vattentät jaktjacka som skyddar väldigt bra mot vind. Har även öppningsbar ventilation om det skulle bli för varmt.

Perfekt för hundföraren och den aktive jägaren.

Pinewood Hunter Pro Xtreme (Bra och prisvärt jaktjacka)

Köp Pinewood Hunter Pro Xtreme från pnjakt.se

Top 3 bästa butikerna för att köpa jaktjacka

pnjakt.se
Outnorth.se
outdoorexperten.se


Vad man bör tänka på när man köper jaktjacka

Man vill ha en vattentät jaktjacka som skyddar mot vind samtidigt som jackan ska ha ett material som andas. Jackan bör dessutom vara slitstark och tålig.

Andra egenskaper som en bra jaktjacka bör ha är bekvämlighet och många bra fickor med plats för jaktradio och patroner som är lättillgängliga.

Det är även viktigt att man kan röra sig tyst i sina jaktkläder så att man kan smyga ljudlöst under jakten.

Alla dessa egenskaper kan vara svåra att uppfylla för en och samma jacka så det gäller att prioritera de egenskaper som man tycker är viktigast för just de behov som man själv har.

Material

När det kommer till att välja en bra jaktjacka så är materialet det viktigaste att ta hänsyn till. Alla material har olika egenskaper och passar bättre eller sämre beroende på vad man är ute efter.

Polyester är till exempel ett slitstarkt material som ger bra värme och vattentäthet men eftersom materialet inte släpper igenom luft så andas det inte särskilt bra.

Därför passar polyester väldigt bra som material för jaktjackor som ska skydda jägaren mot regn och vind. Ett material som andas är viktigare för underställ och kläder närmast huden.

Vissa märken använder polyester av bättre kvalitet och har kanske till och med utvecklat en egen teknik som andra märken inte använder.

Gore-Tex är ett registrerat varumärke som ägs av W. L. Gore and Associates. De har utvecklat ett material som är vattentät men som samtidigt andas bra och är mycket slitstarkt.

Isolering

Tänk även på hur mycket isolering jaktjackan ska ha, jagar du på vintern när det är väldigt kallt ute behöver du mer isolering.

Vikt

Här måste man tänka på vilken slags jakt man kommer att utföra. Vid rörlig jakt behöver du en lättare och mer rörlig jaktjacka.

En lättare jacka har mindre isolering så de är inte lika varma vilket kanske inte behövs när man rör sig mycket under jakten.

Är man stillasittande under jakten och jagar på senhösten och vintern så kan man köpa en tyngre och varmare jaktjacka med bättre isolering eftersom man inte behöver samma rörelsefrihet. Det kan bli väldigt kallt att sitta stilla under långa pass när det är kallt ute om man inte har varma jaktkläder på sig.

Kamouflage och färger

Man bör ha jaktkläder som smälter in i omgivningen. Det är väldigt viktigt att man har rätt färger och kamouflage så att inte bytesdjuren upptäcker dig.

Man bör fundera på vilken miljö man jagar i för att bestämma vilken färg jaktjackan bör ha.

Kamouflage jakt

Jagar man i jaktlag så är det viktigt att man syns av andra jägare och därför har många jaktkläder orangefärgade inslag.

Man kan tycka att en orangefärgad jaktjacka strider mot principen att inte ha jaktkläder som sticker ut men det är bara människor som uppfattar färgen orange, bytesdjuren kan inte uppfatta den färgskalan.

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela