Bästa jaktbyxan 2024 – Vilka jaktbyxor är bäst i test?

Bästa jaktbyxorna 2020

Varje år kommer det nya och innovativa jaktbyxor på marknaden och vid sidan av dessa finner vi de klassiska jaktbyxorna som fortfarande håller måttet generation efter generation. För jägare som vill uppgradera sin utrustning kan de rätta jaktbyxorna både  öka effektiviteten och upplevelsen under jakten.

Det är inte särskilt svårt att hitta de bästa jaktbyxorna men det kräver att man har klart för sig vilka behov man har och vad man ska använda byxorna till.  Vill man jaga året runt så behöver man ett par jaktbyxor som klarar av alla sorters väder och temperaturer.  Men om man bara ska jaga tidigt på säsongen kanske man ska köpa ett par lätta jaktbyxor som är lätt att röra sig i.

Att utnämna de bästa jaktbyxorna är inte så lätt med tanke på att det inte finns ett bar byxor som är bäst i alla lägen och därför har vi delat upp byxorna i olika kategorier.

Bästa jaktbyxan 2024 är:

1. Härkila Stealth Byxa (Bästa jaktbyxan ”Bäst i test”)
2. Härkila Pro Hunter Endure (Bra herr jaktbyxa)
3. Pinewood Wolf (Bra och billig jaktbyxa)
4. Pinewood Wild Boar Extreme (Bästa bästa vildsvinsbyxan)
5. Chevalier Vintage Stretch (Bästa dam jaktbyxorna)


Härkila Stealth Byxa  (Bästa jaktbyxan ”Bäst i test”)

 

Härkila Stealth Byxa  (Bästa jaktbyxan - Bäst i test)

Lätta och smidiga jaktbyxor med naturlig kamouflage som gör att du blir svår att upptäcka i skogen. Byxorna är vattentäta och har bra ventilation. Det finns fästen för hängsle så att byxorna sitter ordentligt på plats under jakten. Det finns fickor på sidorna och benen så att man får plats med nödvändig utrustning. Byxorna har även snölås nedtill vilket är perfekt om det är mycket snö ute. De är gjorda i 100 % polyester, borstad trikå och har impregnering. Riktigt bra jaktbyxor som säljs på rea just nu.

Köp Härkila Stealth Byxa till reducerat pris från pnjakt.se


Härkila Pro Hunter Endure Byxa (Bra herr jaktbyxor)

 

Härkila Pro Hunter Endure Byxa (Bra herr jaktbyxor)

Riktigt bra jaktbyxor av hög kvalitet. Byxorna har två tryckknappar och det finns fästen för hängslen. Fickorna på sidorna är lätta att komma åt och det finns dragkedjefickor med patronhållare. Det finns även stora vattentäta benfickor där man får plats med diverse utrustning som kan vara bra att ha med sig på jakten. Knäna på byxorna är formskurna och har justertamp på baksidan. Byxan har också CORDURA®-förstärkt snölås. De är gjorda i 100 % polyamid, kraftig kanvas och har impregnering.

Köp Härkila Pro Hunter Endure Byxa  från pnjakt.se


Pinewood Wolf – (Bra och billiga jaktbyxor)

Billig Jaktbyxa - Pinewood Wolf

Är man ute efter ett par budget byxor så är Pinewood Wolf ett utmärkt val. Dessa jaktbyxor är verkligen prisvärda och håller hög kvalitet trots det låga priset. De är vind och vattentäta och anpassade för aktiva jägare och hundförare. Pinewood Wolf är slitstark med extra förstärkning fram på byxan för extra hållbarhet. Det är utförsäljning på dessa byxor just nu så passa på.

Köp Pinewood Wolf till rea pris från pnjakt.se


Pinewood Wild Boar Extreme (Bästa bästa vildsvinsbyxan)

Bästa bästa vildsvinsbyxan - Pinewood Wild Boar Extreme

Man ska inte snåla med pengarna när man köper vildsvinsbyxor eftersom en vildsvins attack kan sluta mycket illa. Det gäller att ha byxor som skyddar vid ett eventuellt angrepp från ett vildsvin. Pinewood Wild Boar Extreme är tillverkade för att skydda mot just det och har skyddande kevlar runt benen och i grenen. Hela utsidan av benen är täckta av kevlar. Insidan av vaderna och upp till grenen är extra skyddade med ett lager av stickskyddande material som kompletterar kevlaren. Detta för att skydda den mest känsliga delen av benet där man har de stora blodkärlen. Ett måste om man ska jaga vildsvin!

Köp Pinewood Wild Boar Extreme från pnjakt.se


Chevalier Vintage Stretch (Bästa dam jaktbyxan)

 

Chevalier Vintage Stretch (Bästa dam jaktbyxa)

Vintage byxor med stretch för damer. Byxorna har 2 framfickor och två benfickor med blixtlås och ficklock. Det finns även en mobilficka på högerbenet vilket är perfekt så att man lätt kommer åt mobilen under jakten. Jaktbyxorna har även en extra ficka bak med blixtlås. Knäna är förböjda. Dessa dam jaktbyxor är mycket populära!

Köp Chevalier Vintage Stretch Byxa från pnjakt.se


Topp 3 bästa butikerna att köpa jaktbyxor:

  1. Pnjakt.se
  2. outnorth.se
  3. outdoorexperten.se

Att tänka på när man väljer jaktbyxor

Jaktbyxorna bör vara tåliga. Under jakt är det vanligt att man krälar på marken och byxorna repas av buskar och trädgrenar, det kräver slitstarka byxor! Byxorna bör ha knäskydd eftersom man ofta står på knäna. De ska vara vattentäta samtidigt som de ska ha bra andning. Självklar vill man ha jaktbyxor med samma kamouflage som jackan.

När det kommer till tjocklek så kan en jaktbyxa vara medium, tunga eller lätta. Ju tyngre de är desto mer skydd och värme tillför de. Nu för tiden med den nya teknologin så är det möjligt att skapa tyger som erbjuder både skydd och värme utan att bli allt för tunga.

Ett tyg med bättre prestanda innebär bättre skydd och värme och det är det som avgör kvaliteten och priset på jaktbyxorna.

Om det är kallt ute så bör man ha långkalsonger i merinoull under.

Det är viktigt att man kan röra sig tyst och därför bör man köpa jaktbyxor i tåligt syntetmaterial som inte ger ifrån sig så mycket ljud. En bra jaktbyxa ska vara så smidig och tyst som möjlig att röra sig i när man är ute på jakt. Jaktbyxan bör även kontrollera att man inte ger i från sig så mycket lukt.

Har du testat Någon av dessa jaktbyxor? Lämna en kommentar och berätta vad du tycker!

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela