Bästa grilltunnan 2024 (Grilltunna – Bäst i test)

Bästa grilltunnan 2022 (Grilltunna - Bäst i test)

Om man vill hitta den grilltunna som är bäst i test eller den bästa grilltunnan för sitt behov finns det många olika modeller att välja på. Det kan vara svårt att veta vilken man ska köpa och den här guiden gör valet lättare. Vi har läst recensioner och gått igenom tester för att hitta den bästa grilltunnan oavsett vad man har för behov. Det gäller först att tänka på vad man ska använda grilltunnan till. En stor grilltunna med lock är bra om man behöver grilla mycket. En liten grilltunna kanske räcker om man inte har en så stor yta att grilla på. Om man vill ta med sig grilltunnan på utflykten är det bra med en bärbar grilltunna. Man kanske vill hitta en grilltunna med rök som är bäst i test om man också vill kunna använda den till rökning.

En grilltunna är ett bra alternativ när man vill ha stor grillyta och då den är rund kan värmen spridas bättre för ett bra resultat. Grilltunnorna har olika funktioner, storlek, grillyta, hjul som underlättar när den ska flyttas och lock som stängs till enkelt. De är lätta att använda med ett lyckat grillresultat för många olika typer av maträtter. Det är perfekt när man ska grilla på festen eller till många personer. Man kan grilla på olika värme i olika kammare på vissa grilltunnor.

Grilltunnor med lock ger bra värme

Grilltunnor ger en bra spridd värme under locket, är stadiga, underlättar matlagningen och lätta att flytta när det behövs. Om man köper en grilltunna som har fått bra omdömen i tester från ett känt varumärke ökar livslängden. En grilltunna kanske man vill kunna ha i många år och om man rengör den och förvarar den på ett bra sätt håller den länge. Ofta kanske man har grilltunnan en längre tid om den dessutom kostar lite mer.

Grilltunna eller klotgrill?

En grilltunna är avlång till skillnad från en klotgrill som är rund och har mindre grillyta. Grilltunna ger ett bra resultat när man ska grilla till flera. Det är lätt att använda en grilltunna och den ger ett bra resultat med mycket grillyta. Man kan enkelt köra undan den när man ska förvara den och behöver använda ytan till annat.

Vilken grilltunna är bäst i test?

När man köper en grilltunna på nätet kan det vara lätt att få det bästa priset då det är många kampanjer. Det är också bra då många leverantörer har fri frakt och hemleverans. Man slipper då själv gå runt i butiker som tar mycket tid och leta efter en grilltunna som kan vara otymplig och svår att få hem. Nedan finns några modeller att välja på oavsett vad du vill ha för grilltunna.

Bästa grilltunnan 2024 (Bäst i test)

  1. Sentinel Max (Grilltunna med rök – Bäst i test)
  2. Sentinel – Grilltunna | Rökgrill (Bra och stor grilltunna)
  3. Kolgrill Boretti Fratello 2.0 (Liten grilltunna med lock)
  4. Grilltunna Barrel Kolgrill (Portabel kolgrilltunna med lock)
  5. Grilltunna Original 69×45 cm (Testvinnande grilltunna med lock)
  6. Sentinel Minor Grilltunna Rökgrill (Stor grilltunna kol med rök)

Sentinel Max (Grilltunna med rök – Bäst i test)

Sentinel Max (Grilltunna med rök - Bäst i test)

Sentinel Max är en kolgrill men två kammare av värmebeständigt behandlat svart plåtbläck. Man kan grilla i en liten och en stor kammare om man har olika saker som ska grillas. En kammare kan användas medan en kammare håller den grillade maten varm innan servering. Den stora grillen har en fast termometer som håller koll på temperaturen. Den passar bra om man vill ha en grilltunna med rök som är bäst i test och har stor grillyta.

Teknisk specifikation: Höjd: 154 cm Längd: 175 cm Bredd: 76 cm Grillyta i stora kammare: 104 x 40 cm Tjocklek på stål: 1,5 mm

Köp Sentinel Max från Hemfint

Sentinel – Grilltunna | Rökgrill (Bra och stor grilltunna)

Sentinel - Grilltunna Rökgrill (Bra och stor grilltunna)

Denna grilltunna erbjuder en praktisk och flexibel lösning för grillning med sina två separata kammare. Tillverkad av värmebeständigt svart plåtbläck ger den en pålitlig och hållbar konstruktion. Möjligheten att grilla i både den lilla och stora kammaren ger extra flexibilitet. Dessutom kan den andra kammaren användas för att hålla maten varm medan man grillar. Inkluderingen av en fast termometer till den stora grillen är också ett välkommet tillägg för att uppnå perfekta grillresultat. Med måtten 133 cm i höjd, 115 cm i längd och 65 cm i bredd är den tillräckligt rymlig för att rymma mat för flera personer. Med en 2-årig garanti ger tillverkaren förtroende för produktens kvalitet och prestanda. Grilltunnan har fått högsta betyg av användare och passar perfekt för dig som vill ha en större grilltunna som kan grilla mycket mat till ett stort sällskap.

Köp Sentinel – Grilltunna | Rökgrill från Hemfint

Kolgrill Boretti Fratello 2.0 (Liten grilltunna med lock)

Kolgrill Boretti Fratello 2.0 (Liten grilltunna med lock)

Kolgrill Boretti Fratello 2.0 är en ny version av en populär kolgrill som tar lite plats och ger perfekt resultat. Trots den mindre storleken har grilltunnan många funktioner. Grilltunnan passar för direkt och indirekt grillning med stor grillyta för hela familjen. Locket har en inbyggd termometer och tre luftventiler för kontroll av temperaturen. Designen är stadig och speciell med särskilda varumärkesegenskaper och grillgaller i gjutjärn ger bästa grillresultat. Den stora grillytan gör att man laga en snabb måltid  för hela familjen. Grillgallret  ger snygga grillränder, är stadigt och lätt att rengöra. Den har en termometer som  mäter grilltemperaturen. Ventilationsgallret ger ett bra luftflöde och en avtagbara asklåda gör att den snabbt kan rengöras. Den passar bra om man vill ha en populär liten grilltunna med lock.

Teknisk specifikation: Typ av grill: Grilltunna Viktiga egenskaper: Gjutjärnsgaller Bredd grillyta: 58 cm

Köp Kolgrill Boretti Fratello 2.0 från Gardenstore

Grilltunna Barrel Kolgrill (Portabel kolgrilltunna med lock)

Grilltunna Barrel Kolgrill (Kolgrilltunna med lock och avlastningsyta)

Grilltunna Barrel Kolgrill är en kolgrilltunna med lock och ett grillutrymme på 73 x 37 cm. Grillhöjden är 102 cm, längden 108 cm och bredden 72 cm. Den har en stadig metallkonstruktion, hjul som underlättar vid förflyttning och avlastningsyta som förbättrar matlagningsmöjligheterna. Den passar bra om man vill ha en smidig bra grilltunna med lock.

Teknisk specifikation: Färg: Svart eldfast Material: Stålplåt Transport: Hjul Uppsamlingsbägare för aska Grillyta: 73 x 37 cm Grillhöjd: 102 cm, längd: 108 cm, bredd: 72 cm

Köp Grilltunna Barrel Kolgrill från Hemfint

Sentinel Minor Grilltunna Rökgrill (Stor grilltunna kol med rök)

Sentinel Minor Grilltunna Rökgrill (Stor grilltunna kol med rök)

Sentinel Minor Grilltunna Rökgrill är en grilltunna med två kammare av värmebeständigt behandlat svart plåtbläck. Det går perfekt att grilla i den lilla eller stora kammaren om man vill ha olika temperaturer. En kammare kan användas för grillning och en kammare kan värma maten innan servering. Den stora grillen har en fast termometer och grilltunnan passar bra om man vill ha en grilltunna med rök.

Teknisk specifikation: Höjd: 116,5 cm Längd: 112 cm Paketstorlek: 1010 x 320 x 325 mm Bredd: 63 cm

Köp Sentinel Minor Grilltunna Rökgrill från Gardenstore

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela