Köpa Bästa Elgrillen 2024! (Bäst i test)

Köpa Bästa Elgrillen 2021! (Bäst i test)

En elgrill mycket enkel och smidig att använda när man ska grilla. Om man bor i en lägenhet som har balkong kan en elgrill vara ett bra alternativ för att ändå kunna grilla utomhus. En elgrill tar upp lite utrymme och är lätt att förvara, vilket är smidigt när man snabbt vill grilla. Det finns många elgrillar i olika prisklasser beroende på vad man behöver och har plats för.

Kolgrillar är kanske bättre när man har en trädgård, men om man får grilla på balkongen med tillstånd från värden eller bostadsrättsföreningen är elgrill ett bra alternativ. Med en elgrill kan man grilla enkelt och slipper också os och rök, eftersom de inte osar särskilt mycket. Det går också att justera temperaturen med termostaten och allt som behövs är ett eluttag. När man är på semester kan det också vara bra med en elgrill som är lätt att ta med på resan. Det finns också elgrillar för inomhusbruk, vilket kan vara användbart om man vill ha det. För att hitta bästa elgrillen så det är bra att kolla på olika alternativ först.

Vilken elgrill ska man köpa?

Innan man köper elgrill är det viktigt att tänka på vad den ska användas till, hur stor grillyta man vill ha och hur stor balkongen är. Det finns också elgrillar med stativ istället för bordsgrill om man hellre vill ha det. Det kan vara svårt att hitta den bästa elgrillen så det är bra att jämföra olika modeller innan köpet. Om man vill ha en elgrill med lock finns det också att köpa. Man kanske är ute efter en billig elgrill eller en stor elgrill med plats för mycket. En elgrill på ben kan också vara praktiskt om man har plats för det. Elgrillar för balkong är ett bra alternativ om vill ha en smidig modell. En elgrill av bordsmodell är också smidigt om man har en mindre balkong som man vill grilla på.

Nedan finns några bra modeller som passar för olika önskemål och vissa kan dessutom kompletteras med stativ, ställning eller vagn. Det är enkelt att grilla med hjälp av en elgrill och man får ett bra resultat eftersom många dessutom har en inbyggd termometer. Vissa säljs på kampanj eller är prissänkta just om man är sugen på att köpa en elgrill inför sommaren.

Bästa elgrillen 2024 är:
  1. Elgrill Pulse 2000 Weber med vagn (Bästa elgrillen 2023 ”Bäst i test”)
  2. Weber Pulse 1000 Bordsgrill (Bästa elgrillen för balkong)
  3. Elgrill Q2400 (Elgrill med stativ och lock)
  4. Lumin Compact elgrill (Bra elgrill för balkong)
  5. Elgrill Severin Sevo GT (Premium elgrill med lock)
  6. Elklotgrill Severin PG 8541 (Billig elgrill med stativ och lock)
  7. Elgrill OBH Nordica (Bra och billig elgrill)

Elgrill Pulse 2000 Weber med vagn – Bästa elgrillen 2023 (Bäst i test)

 

Elgrill Pulse 2000 Weber med vagn - Bästa elgrillen 2021 (Bäst i test)

Pulse 2000 el bordsgrill från Weber är en modern grill med väldigt bra grillegenskaper. Den har en inbyggd termometer som håller koll på maten via smartphone. Det går också att grilla med två olika temperaturer samtidigt. Elgrillen når snabbt upp till en hög temperatur och den har en digital display på elgrillens kontrollpanel som visar temperaturen. En röd lampa blinkar vid uppvärmning som slutar blinka vid rätt temperatur och har ett ljud som låter när det är klart. Den har ett porslinsemaljerat grillgaller i gjutjärn som gör att maten inte fastnar och behåller värmen så att den grillar perfekt. Den är lätt att rengöra och man slipper flammande lågor med hjälp av ett effektivt fetthanteringssystem. Elgrillen har en strömbrytare med inbyggd jordfelsbrytare. Storleken är 76 cm djup, 71 cm bred och 77 cm höjd.

Vagnen ger en praktisk arbetshöjd och är lätt att flytta vid behov. Grillen har ett praktiskt avtagbart sidobord som ger extra utrymme vid grillningen. Du kan placera sidoborde till vänster eller höger om grillen. Detta är en fantastisk och påkostad elgrill för den kräsne med alla funktioner man kan önska sig. Den enda nackdelen är att det är en relativt dyr elgrill som kanske inte alla har råd med.


(Betyg 4,8 baserat på 9 omdömen)

Köp Elgrill Pulse 2000 Weber med vagn från hultens.se


Weber Pulse 1000 Bordsgrill (Bästa elgrillen för balkong)

Weber Pulse 1000 Bordsgrill (Bästa elgrillen för balkong)

Weber Pulse 1000 Bordsgrill är en utmärkt grill för balkongen. Den är utformad med hänsyn till balkongmiljöer och har funktioner som passar bra för användning på en mindre yta. Dess elektriska drift gör den lämplig för balkonger där användning av kol- eller gasgrillar kan vara begränsad.

Grillens kompakta storlek och avtagbara komponenter gör den lätt att hantera och rengöra, vilket är praktiskt på en balkong där utrymmet kan vara begränsat. Dessutom eliminerar den elektriska driftkällan risken för rök eller starka luktutsläpp, vilket är fördelaktigt på en balkong där närhet till grannar kan vara ett bekymmer.

Den inbyggda iGrill-tekniken och den digitala termometern gör det enkelt att övervaka och kontrollera temperaturen på grillen, vilket hjälper till att uppnå perfekt grillade resultat varje gång. Dessutom ger det avancerade fetthanteringssystemet extra säkerhet och minskar risken för uppflammande lågor.

Weber Pulse 1000 Bordsgrill är en pålitlig och bekväm grill som är särskilt utformad för balkongbruk. Med sin smarta teknik, enkel rengöring och minskade risk för lukt och rök, kan den ge en utmärkt grillupplevelse på balkongen.


(Betyg 5 baserat på 22 omdömen)

Köp  Weber Pulse 1000 Bordsgrill från gardenstore.se


Weber Elgrill Q2400 (Bra och prisvärd elgrill med stativ och lock)

 

Weber Elgrill Q2400 (Bra och prisvärd elgrill med stativ och lock)

Elgrill Q2400 med stativ och lock från Weber är en grill av hög kvalitet som ger både indirekt värme och passar bra för långtidsstekning. Den är enkel, bekväm och är lätt att använda när man inte får grilla med öppen eld. Det är den största av Webers elektriska modeller och grillytan passar för upp till fyra personer. Det finns plats för många olika typer av rätter och gjutjärnsgallret är tvådelat, vilket ger flera möjligheter om man också vill använda en stekpanna samtidigt. Den har 2200 Watt en grillyta 55 x 39 cm med en lock och balja i aluminium. Stativitet följer med och den har en steglös värmereglering.


(Betyg 4,8 baserat på 14 omdömen)

Köp Elgrill Q2400 från hultens.se


Lumin Compact elgrill (Bra elgrill för balkong)

Lumin Compact elgrill (Bra elgrill för balkong)

Lumin Compact elgrill är en kraftfull och mångsidig grill som tar grilloplevelsen till nya höjder. Med sin höga värme på över 315 °C kan den leverera grillmärken av hög kvalitet samtidigt som den tillför rök för att förstärka grillsmaken.

Denna elgrill erbjuder olika tillagningsinställningar, vilket gör det möjligt att grilla, röka, ångkoka eller koka mat. Dessutom håller den maten varm, vilket gör det enklare för gästerna att servera sig själva.

Lumin Compact har en kompakt och platsbesparande design, vilket gör den perfekt för balkongen eller andra trånga utrymmen. Den har också en modern och stilren porslinsemaljerad utsida av stål, vilket ger den en elegant touch.

Grillgallret är tillverkat av porslinsemaljerat gjutjärn, vilket ger en jämn och optimal värmefördelning för att uppnå bästa möjliga grillresultat.

Lumin Compact elgrill passar utmärkt för balkongen eller andra begränsade utrymmen. Dess höga värme, mångsidighet, enkla förvaring och stilrena design gör den till ett bra val för stadsgrillning.


(Betyg 4,8 baserat på 16 omdömen)

Köp Lumin Compact elgrill från hultens.se


Elgrill Severin Sevo GTS (Mycket prisvärd elgrill med lock)

Elgrill Severin Sevo GTS (Mycket prisvärd elgrill med lock)

Elgrill Severin Sevo GT är en premium modell som ger exakt värme och 500 graders grilleffekt för den bästa grillytan. Med en OLED-display kan man välja temperatur från 80-500 grader. Dubbla termometrar visar värmen på köttet och ger kontroll över grillningen. Det går också att använda en timer och elgrillen är lätt att rengöra med löstagbara delar. Man slipper det värsta stekoset och grillen har en snabb uppvärmning på 10 minuter. En reflektorbricka ger perfekt värmefördelning och locket passar vid slow cooking. Elgrillen har också vunnit priset Best of the best i BBQ2020-kategorin. Effekten är 3000 W och det finns en inbyggd termostat. Elgrillen har dubbla värmeelement och en grillyta på 41,4 x 24 cm. Grillytan är gjord av massivt stål med en safe touch yta och en sladd på 2 meter.

Köp Elgrill Severin Sevo GT från buildor.se


Elklotgrill Severin PG 8541 (Billig elgrill med stativ och lock)

Elklotgrill Severin PG 8541

Severin är en elklotgrill som gör att det är enkelt att grilla utan kol och gasol. Grillplattan är 41 cm och har en keramisk non-stick beläggning. Den har en effekt på 2000 W som ger en snabb och jämn uppvärmning. Den kan också användas som bordsgrill och har ett lock med termometer så det är lätt att hålla en jämn temperatur. Det går snabbt att göra en måltid och grillen står stadigt på ett stativ. Elgrillen har fått mycket goda recensioner av användare och är ett perfekt alternativ för dig som har låg budget.


(Betyg 4,5 baserat på 13 omdömen)

Köp Severin elklotgrill från Gardestore


Elgrill OBH Nordica (Bra och billig elgrill)

Elgrill OBH Nordica (Bra och billig elgrill)

Elgrill OBH Nordica är en Optigrill med Initial är en billig kontakrgrill som gör att man kan grilla hela året. Den har dubbelsidig grillning och parallella grillplattor. Elgrillen mäter tjockleken på det som ska grillas automatiskt vilket ger rätt tid och temperatur. Den har också sensorer och avancerad teknik för det bästa grillresultatet. Temperaturen kan ställas in manuellt vilket underlättar grillningen. Den har 6 olika tillagningsprogram för olika råvaror och indikatorn bestämmer tillagningstemperaturen. Elgrillen grillar dubbelt på en 600 cm2 yta och passar för 2-4 personer. Det finns också en manuell funktion med 4 inställbara temperaturer för grönsaker och frukt.

Det är enkelt att göra rent grillen eftersom den har nonstickbelagda grillplattor och ett stort dropptråg som också klarar maskindisk. Effekten är 2000 W och storleken är 39,9 x 36,9 x 22,9 cm med en vikt på 5,71 kg. Det är en portabel elgrill som lätt går att flytta när det behövs med en 0,8 m lång kabel. Elgrill OBH Nordica är en prisvärd elgrill som har fått mycket höga betyg av användare.

Köp Elgrill OBH Nordica från elon.se


Köpguide för dig som ska köpa elgrill

Bästa elgrillen - Guide

Vad bör man tänka på när man ska köpa elgrill? Vad avgör vilken elgrill som är bäst i test? Det finns flera egenskaper man vill att en riktigt bra elgrill ska ha. Här är en komplett guide så att du kan hitta den bästa elgrillen just för dig.

Att hitta rätt elektrisk grill som passar dina behov är det första steget för att skapa det bästa grillade köttet. Följ den här köpguiden med viktiga frågor och överväganden som hjälper dig att välja bästa elgrillen just fördina behov.

Vilken storlek på elgrillen ska du välja?

Ju större tillagningsyta, desto mer kött kan du grilla åt gången. Ta hänsyn till hur många du brukar laga mat till, hur mycket matlagningsyta och förvaringsutrymme du har. En liten elgrill är mer portabel och kan placeras på ett bord men man får inte plats med lika mycket att grilla.  Det är viktigt att man har en tillräckligt stor matlagningyta. Vill man anordna stora trädgårdfester bör man naturligtvis satsa på en stor grill.

Temperaturkontroll

Skulle du använda en ugn hemma som bara hade en ”av” och ”på” inställning? Antagligen inte. Samma logik gäller för elektriska grillar. De bästa elgrillarna låter dig kontrollera temperaturen exakt. Det är alltid bäst att välja en elgrill med justerbar värme. Detta ger dig mer kontroll över tillagningen och hjälper till att bestämma rätt tillagningstider.

Är det enkelt att rengöra grillen?

Det är alltid jobbigt att rengöra grillen efter användning. Men det positiva med en elgrill är att de är mycket enklare att göra rent jämfört med kolgrillar och gasgrillar. Runda former och en öppen interiör gör det enklare att rengöra grillen. Det är även en fördel om grillens delar går att plocka isär för rengöring i diskmaskin.

Är elgrillen snygg?

Moderna elektriska grillar kommer i många attraktiva färger för att matcha varje kökstema. De bästa märkena kombinerar utseende och användarvänlighet för att passa den moderna livsstilen. Den har funktionaliteten för att konsekvent leverera fantastiska grillar i en välkonstruerad enhet med utmärkt hållbarhet.

Kabellängd

Eftersom man måste koppla in grillen till ett eluttag så är det viktigt att längden på sladden är tillräckligt lång för att nå en lämplig elkälla. De flesta elgrillar har lång sladd men i värsta fall kan man alltid köpa en förlängningssladd.

Behöver du ett stativ till grillen?

Vissa grillar har ett stavit vilket gör att du kan ställa grillen direkt på marken eller altanen. Utan stativ kan elgrillen stå på ett bord vilket är perfekt om man har ont om utrymme. Det bästa är att ha en grill som kan användas utan och med stativ så att man kan vara flexibel.

Elgrill med lock

Ett lock till elgrillen är att rekommendera. Det går visserligen att använda en elgrill utan lock om det är varmt och vindstilla ute men om omständigheterna inte är optimala kommer grillningen ta mycket längre tid utan lock. Har man en liten inomhusgrill går det bra att inte ha lock men ska den användas utomhus är det nästan ett måste med en elgrill med lock. Mycket att värmen försvinner helt när man inte har lock på grillen. Grilltiden kan fördubblas om man använder en elgrill utan lock när det blåser mycket.


Hur fungerar en elektrisk grill?

Både gasolgrillar och kolgrillar har en sak gemensamt. De har båda en värmekälla under maten för att laga den. En elektrisk grill är inget undantag. Skillnaden är hur denna värme produceras. Elektriska grillar har faktiskt ingen förbränningskälla. Det vill säga, de bränner ingenting (såvida du inte har lämnat din biff utan uppsikt för länge). Istället tillhandahålls deras värmekälla av ett elektriskt element som är placerat vid basen av grillen. En annan nyckelfunktion är att de inte kräver ”bränsle”. Det finns inga kol eller tunga gasstrider att bära.

Var kan man använda en elgrill?

Det här är något som man bara älskar med elektriska grillar. Förutsatt att du har ett tillgängligt eluttag kan du använda dem nästan var som helst. De är idealiska för användning hemma, i trädgården, faktiskt nästan överallt där du kan förvänta dig att hitta en källa till el. Det är värt att nämna att de flesta elektriska grillar inte är batteridrivna. De måste vara anslutna. Detta kan innebära att du kommer att begränsas om du vill använda en för utomhusaktiviteter som ligger längre bort, som att campa. En stor fördel är att du kanske kan använda en bärbar elektrisk grill inomhus. Eftersom det inte finns några kol eller något som brinner producerar de betydligt mindre rök. Det är värt att kontrollera tillverkarens riktlinjer för att se om de är godkända för inomhusbruk

Hur lagar man mat på en bärbar elektrisk grill?

Matlagning på en bärbar elektrisk grill är inte annorlunda jämfört med hur du skulle laga mat på någon annan grill. Det finns en viktig skillnad, det är mycket enklare! I huvudsak sätter du på grillen, får den upp till temperatur och placerar din mat på grillen. Det är verkligen enkelt. En stor fördel med elektriska grillar är att det, till skillnad från kolgrillar, inte finns ”varma och kalla” zoner. Du kommer att upptäcka att du får en mycket jämnare bränning på all mat du lägger på grillen.


Fördelarna med en elgrill!

Det finns många fördelar med en elgrill jämfört med en traditionell kolgrill. Det är därför elgrillen har blivit så populär på senare tid. Läs vidare för att lära dig om 6 saker att tänka på när du lagar mat på en elektrisk grill.

1. Strömkälla

Strömkällan för en elektrisk grill är uppenbarligen elektricitet. Det fina med detta är att du inte behöver ta itu med påsar med kol varje gång du vill elda med grillen. Du behöver inte oroa dig för propantankar eller att se till att det finns gas till grillen. Det enda du behöver oroa dig för är att du har nära till ett eluttag när du använder en elektrisk grill.

Man måste ha tillgång till ett eluttag, inomhus eller eller utomhus, för att värma grillen. Många grillar kommer med långa sladdar så att du kan koppla in dem, men ändå ha dem på säkert avstånd på grund av värmen.

2. Elgrillar har mindre storlek

En trevlig egenskap hos en elektrisk grill är dess storlek. De är mindre och mer kompakta än en kol- eller gasgrill. När du ska köpa en elektrisk grill så bör man överväga vilken storlek du behöver. Många elgrillar har små grillytor som gör dem perfekta att använda när det bara är för ett fåtal personer eller så har man inte så mycket plats heller. Du kan skaffa en elektrisk grill och utan att behöva känna att det är överdrivet att använda den för en eller två personer.

3. Elektriska grillar är mer kompakta

En trevlig egenskap hos en elektrisk grill är dess kompakthet. I allmänhet är de mindre än andra traditionella grilltyper. Ändå varierar de också i storlek från grill till grill. Fundera på var du kanske vill använda din grill och hur mycket utrymme du har tillgängligt. Detta hjälper dig att välja den bästa elektriska grillen för dig. Hoppas du kunna använda den inne eller på en liten uteplats? Du kan till och med använda vissa elektriska grillar inomhus på ett bord, som i en lägenhet där du kanske inte har en utomhusgrillplats.

4. Få den sanna grillsmaken

Det finns vissa som säger att du inte får samma autentiska grillsmak från en elektrisk grill som du kanske får från en kol- eller gasgrill. Det kan vara en av de föreslagna nackdelarna med den elektriska grillen. Ändå känner många att den elektriska grillen ger dig samma goda smakfulla smaker som andra grillalternativ. Ett förslag för att öka smaken är att lägga rökt träflis eller pellets till den elektriska grillen för att få den mer traditionella och autentiska grillsmaken. Även om du har en elgrill i mindre storlek är detta genomförbart. Blötlägg först flisen i vatten i en halvtimme. Slå sedan in dem i folie, stick hål i folien för att släppa ut röken. Träflisen är innesluten. Men när grillen värms upp frigörs röksmaken, vilket ger smak åt vad du än lagar. (Detta kanske man främst bör göra utomhus för att undvika röklukt i hemmet)

5. Användarvänlighet

En mycket bra anledning till att köpa en elgrill är hur lätt den är att använda. Det finns inget kol som man måste ordna varje gång du vill använda det. Man behöver inte tända en brasa och  vänta på att grillen ska bli varm. Det finns inga propantankar att ansluta och oroa sig för att man får slut på gas mitt under matlagningen. Med en elektrisk grill behöver du bara koppla in den och du är redo att grilla. Du får alla grillfunktioner utan krångel med träkol eller gas.

6. Temperaturmätare

En smart funktion att leta efter när du handlar en elektrisk grill är en temperaturmätare. Den talar om vilken temperatur din grill har och när den är redo att börja grilla. Alla elektriska grillar kommer inte med denna funktion, så du vill leta efter den om möjligt. Vissa elgrillar har detta som en inbyggd funktion, medan andra har det som en tilläggsfunktion. Vissa grillar har en lampa som talar om för dig att grillen är varm, men inte vilken temperatur den har nått.


Se alla elgrillar..

 

Hur väljer vi vilken produkt som är bästa köpet?

Våra rekommendationer baseras på flera oberoende recensioner och betyg från användare. Vi tar även hänsyn till olika faktorer så som produktspecifikationer, popularitet och pris. Istället för att testa produkterna själva samlar vi in feedback från flera oberoende användare som har använt och testat produkterna under en längre tid. Vi tror att denna metod ger en mer heltäckande bild av produktens prestanda och kvalitet, jämfört med att endast basera produktbetyg på ett enstaka test.

Vi vill erbjuda en omfattande och trovärdig källa till information om produkter och tjänster på marknaden och hjälpa våra besökare att göra ett välgrundat köpbeslut.

Dela